Diplomat din biscuiti cu spuma caramel

de babi5 in Prajituri, 1 Feb 2014 | 6412 vizualizari

 

Pentru ca azi se implineste un anisor de cand sunt alaturi de voi, si pentru asta va multumesc din suflet, m-am gandit sa sarbatorim cu o prajitura, prima mea prajitura pe care am facut-o cand aveam 19 ani. Este ceva vreme de atunci, am mai repetat-o mereu cand am fost in criza de timp, fiindca nu necesita coacere. Desigur spuma din albusuri se putea inlocui cu frisca, dar am tinut sa ramin cat pot la varianta originala. Este o prajitura delicioasa, fetelor mele le place tare mult. Cu ocazia asta le-am facut si lor, o surpriza Riei. Este si prajitura copilariei lor. O sa va placa cu siguranta.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti populari
  • 200 gr margarina
  • 100 gr stafide aurii
  • 3 linguri cacao
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 foaie napolitana mare
  • 1 borcanel 350 gr gem prune (sau de care aveti la indemana )
  • 450 gr zahar
  • 7 oua (doar albusul)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat din biscuiti cu spuma caramel:

Prima data faramitam cu facaletul biscuitii, apoi caramelizam 200 gr zahar cu 200 ml apa. Lasam sa se dizolve zaharul bine, stafidele le punem intr-un castronel la inmuiat, apoi margarina o taiem marunt si frecam bine cu biscuitii. Adaugam cacaoa, stafidele, zaharul vaniliiat, esenta de rom si siropul obtinut din zaharul caramelizat (il adaugam caldut). Framantam bine totul si obtinem o compozitie asemanatoare cu cea de la salamul de biscuiti.


Punem foaia de napolitana pe o tava, ungem cu gemul, apoi intindem compozitia obtinuta.


Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam bine albusurile pana obtinem o spuma sticloasa. Mixam in continuare adaugand treptat 150 gr zahar, punem pe aburi si mixam in continuare pana se ingroasa.


Intre timp caramelizam 100 gr zahar si apoi turnam peste albusurile care stau in continuare pe aburi. Se mixeaza pana se incorporeaza bine caramelul in albusuri obtinand un fel de alvita. Punem peste blatul din biscuiti si ornam cu fulgi de ciocolata.


Lasam la rece pentru 3 ore apoi se poate servi. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cine are poate adauga si visine fara samburi, nuca, nuca de cocos, alune de padure sau bucatele de rahat

Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat din biscuiti cu spuma caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

babi5 1

02.02.2014, 01:42

laura-N,Rocsi,diaconta va imbratisez si va multumesc din suflet pentru gindul vostru bun

RuxyRux 1

02.02.2014, 23:02

Arata grozav de buna! Felicitari mami Babi pentru toate retetele tale delicioase si frumoase

babi5 1

03.02.2014, 08:26

Multumesc din suflet pentru gindul tau un Rux

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu lamaie si crema caramel (de post)