Diplomat din biscuiti cu spuma caramel

de babi5 in Prajituri, 1 Feb 2014 | 10880 vizualizari

 

Pentru ca azi se implineste un anisor de cand sunt alaturi de voi, si pentru asta va multumesc din suflet, m-am gandit sa sarbatorim cu o prajitura, prima mea prajitura pe care am facut-o cand aveam 19 ani. Este ceva vreme de atunci, am mai repetat-o mereu cand am fost in criza de timp, fiindca nu necesita coacere. Desigur spuma din albusuri se putea inlocui cu frisca, dar am tinut sa ramin cat pot la varianta originala. Este o prajitura delicioasa, fetelor mele le place tare mult. Cu ocazia asta le-am facut si lor, o surpriza Riei. Este si prajitura copilariei lor. O sa va placa cu siguranta.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti populari
  • 200 gr margarina
  • 100 gr stafide aurii
  • 3 linguri cacao
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 foaie napolitana mare
  • 1 borcanel 350 gr gem prune (sau de care aveti la indemana )
  • 450 gr zahar
  • 7 oua (doar albusul)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat din biscuiti cu spuma caramel:

Prima data faramitam cu facaletul biscuitii, apoi caramelizam 200 gr zahar cu 200 ml apa. Lasam sa se dizolve zaharul bine, stafidele le punem intr-un castronel la inmuiat, apoi margarina o taiem marunt si frecam bine cu biscuitii. Adaugam cacaoa, stafidele, zaharul vaniliiat, esenta de rom si siropul obtinut din zaharul caramelizat (il adaugam caldut). Framantam bine totul si obtinem o compozitie asemanatoare cu cea de la salamul de biscuiti.

Punem foaia de napolitana pe o tava, ungem cu gemul, apoi intindem compozitia obtinuta.

Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam bine albusurile pana obtinem o spuma sticloasa. Mixam in continuare adaugand treptat 150 gr  zahar, punem pe aburi si mixam in continuare pana se ingroasa.

Intre timp caramelizam 100 gr zahar si apoi turnam peste albusurile care stau in continuare pe aburi. Se mixeaza pana se incorporeaza bine caramelul in albusuri obtinand un fel de alvita. Punem peste blatul din biscuiti si ornam cu fulgi de ciocolata.

Lasam la rece pentru 3 ore apoi se poate servi. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cine are poate adauga si visine fara samburi, nuca, nuca de cocos, alune de padure sau bucatele de rahat

Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat din biscuiti cu spuma caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

RuxyRux 1

02.02.2014, 23:02

Arata grozav de buna! Felicitari mami Babi pentru toate retetele tale delicioase si frumoase

babi5 1

03.02.2014, 08:26

Multumesc din suflet pentru gindul tau un Rux

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 20:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema caramel