Costita de miel

de mihaelar63 in Oaie, 15 Apr 2018 | 5049 vizualizari

 

Costita aceasta de miel atat de frageda am dorit sa o prepar cat mai simplu pentru a nu pierde savoarea deosebita a carnii proaspete. Jumatate din os era moale si se putea rontai cu totul. Un deliciu! A fost atat de gustoasa incat musafirii au apreciat-o mai mult decat friptura cu pulpa. Ce sa-i faci? Coastele au mereu mai mult succes!
"Bunatati de Paste"

 

INGREDIENTE

  • 2 kg costita de miel
  • 150 ml ulei masline
  • 1 lingura condimente cajun-pudra de: ardei iute, piper alb, ghimbir, oregano, cimbru, fenicul, usturoi, mustar, cumin, cardamom
  • 4 cepe verzi
  • sare de Himalaya
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita de miel:

  1. Costita de miel se spala si se curata foarte bine de posibile impuritati.
  2. Portionati costita in bucati potrivit de mari.
  3. Sarati, piperati si condimentati bucatile de carne.
  4. Intr-o tigaie teflonata se incinge uleiul si se prajesc usor costitele pana incep sa devina usor aurii.
  5. Ceapa verde se spala si se taie rondele.
  6. La sfarsitul prajirii se arunca ceapa in uleiul incins si se lasa sa sfaraie (pe loc trageti tigaia de pe foc).
  7. Se transfera carnea astfel usor prajita intr-o tava si se toarna deasupra ceapa verde usor sotata.
  8. La servire se da tava la cuptor 15 minute, atat cat sa capete culoare frumoasa.
  9. Serviti costitele de miel alaturi de salata si/sau garnitura preferata.

 Noi am servit cu cus-cus si salata de castraveti verzi cu ceapa verde.

 Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca aveti carne proaspata incercati sa-i pastrati savoarea fara sa complicati procesul de pregatire sau asezonarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

katty 1

17.04.2018, 21:30

Costitele mereu sunt cele mai bune!

mihaelar63 1

19.04.2018, 13:17

Rocsi

mihaelar63 1

19.04.2018, 13:17

Xana , asa este

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Drob de ied