Costita de vacuta cu cartofi

de mihaelar63 in Vita, 13 Mai 2019 | 402 vizualizari

 

  "Retete pentru mese in familie"
Atat de frumoasa era bucata de costita incat singurul ei defect era... ca-i prea mica. Perfecta pentru o masa la doua persoane. Nu am vrut sa acopar gustul bun al carnii proaspete cu prea multe ingrediente. Am preferat o gatire mai simpla.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr costita de vacuta - sacrificata in gospodarie
  • 100 ml ulei
  • 100 gr unt
  • 4 cartofi mari
  • boia ardei ungureasca
  • pudra ghimbir
  • sare
  • piper
  • cimbru verde
  • patrunjel verde
  • usturoi verde .
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita de vacuta cu cartofi:


  1. Costitele de vacuta se spala si se portioneaza in bucati de marimea unei jumatati de palma [ de a mea, mai mica ;d ]

  2. Dupa ce s-au zvantat usor, se sareaza si se pipereaza.

  3. Se prajesc costitele in tigaia cu ulei pe ambele parti impreuna cu cateva crengute de cimbru verde.

  4. Prajiti pana carnea va prinde o usoara crusta.

  5. Se transfera costitele intr-o tava impreuna cu cartofii taiati bucati mari.

  6. Presarati peste carne boia de ardei si ghimbir.

  7. Sarati si cartofii. Distribuiti peste carne si cartofi bucatele de unt.

  8. Se da tava la cuptor 30 minute la foc mediu.

  9. Apoiu inca 5 minute la foc mare.

  10. Incercati costita daca este patrunsa. Eu am obtinut o costita rumena cu interiorul bine patruns.

  11. La servire dati culoare si prospetime preparatului cu patrunjel si usturoi verde tocat.

TIPS-URI

1

La servire dati culoare si prospetime preparatului cu patrunjel si usturoi verde tocat .

2

Nu am vrut sa acopar gustul bun al carnii proaspete cu prea multe ingrediente . Am preferat o gatire mai simpla .

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de vacuta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mihaelar63 1

15.05.2019, 08:02

Motane

mihaelar63 1

15.05.2019, 08:03

Dantes

mihaelar63 1

15.05.2019, 08:03

Mimi, multumesc de apreciere

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv fursecuri cu parmezan si mix de seminte

ieri la 21:53

Desert placinta rulata cu fructe de padure

ieri la 20:53

Tarta cu branzeturi, rosii si baby spanac

ieri la 19:53

Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar

de Rocsi 9

ieri la 19:49

RETETA RECOMANDATA
Friptura de antricot cu cartofi la cuptor