Costita de vacuta cu cartofi

de mihaelar63 in Vita, 13 Mai 2019 | 2173 vizualizari

 

  "Retete pentru mese in familie"
Atat de frumoasa era bucata de costita incat singurul ei defect era... ca-i prea mica. Perfecta pentru o masa la doua persoane. Nu am vrut sa acopar gustul bun al carnii proaspete cu prea multe ingrediente. Am preferat o gatire mai simpla.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr costita de vacuta - sacrificata in gospodarie
  • 100 ml ulei
  • 100 gr unt
  • 4 cartofi mari
  • boia ardei ungureasca
  • pudra ghimbir
  • sare
  • piper
  • cimbru verde
  • patrunjel verde
  • usturoi verde .
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita de vacuta cu cartofi:

  1.  Costitele de vacuta se spala si se portioneaza in bucati de marimea unei jumatati de palma [ de a mea, mai mica ;d ]
  2. Dupa ce s-au zvantat usor, se sareaza si se pipereaza.
  3. Se prajesc costitele in tigaia cu ulei pe ambele parti impreuna cu cateva crengute de cimbru verde.
  4.  Prajiti pana carnea va prinde o usoara crusta.
  5. Se transfera costitele intr-o tava impreuna cu cartofii taiati bucati mari.
  6. Presarati peste carne boia de ardei si ghimbir.
  7. Sarati si cartofii. Distribuiti peste carne si cartofi bucatele de unt.
  8. Se da tava la cuptor 30 minute la foc mediu.
  9. Apoiu inca 5 minute la foc mare.
  10. Incercati costita daca este patrunsa. Eu am obtinut o costita rumena cu interiorul bine patruns.
  11. La servire dati culoare si prospetime preparatului cu patrunjel si usturoi verde tocat.

TIPS-URI

1

La servire dati culoare si prospetime preparatului cu patrunjel si usturoi verde tocat .

2

Nu am vrut sa acopar gustul bun al carnii proaspete cu prea multe ingrediente . Am preferat o gatire mai simpla .

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de vacuta cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Musaca pe pat de cartofi si dovlecei