Costita de vacuta cu legume

de mihaelar63 in Vita, 11 Iul 2021 | 2010 vizualizari

 

 Am avut o bucata frumoasa de costita cu vreo 3 degete si mai bine de carne . Am preparat din ea o supa limpede cu galuste. Langa carne si legumele fierte in zeama am mai pus  ceapa , ardei , condimente , unt si am obtinut o masa pe cinste . Carnea a fost frageda si suculenta .

 

INGREDIENTE

  • 1.2 kg costita vacuta cu multa carne
  • 4 cartofi
  • 3 morcovi
  • 2 patrunjei radacina
  • 2 ardei rosii grasi
  • 3 cepe rosii
  • 150 gr unt
  • 1 maciulie usturoi tanar
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita rasa boabe piper
  • 1 lingura rasa oregano maruntit
  • 1 lingurita cu varf boia dulce
  • 1/2 lingurita fulgi chilli
  • 1 manuta de patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita de vacuta cu legume:

  1. Legumele se curata si se spala .
  2. Carnea de vacuta se pune sa stea o ora in apa rece sa iasa sangele din ea .
  3. Aceasta operatiune se face pentru a obtine o zeama de carne clara in cazul in care se prepara supa .
  4. Puneti la fiert pentru inceput carnea de vacuta impreuna cu foaia de dafin , o ceapa si boabele de piper  timp de o ora . Sarati .
  5. Adaugati morcovi , patrunjelul radacina , cartofii si usturoiul .
  6. Fierbeti la foc domol pana cand sunt patrunse si legumele .
  7. Se scoate carnea din zeama si se transfera intr-o tava .
  8. Pe langa carne se aseaza legumele ce au fiert in supa taiate in sferturi sau in jumatati .
  9. Taiati bucati de ardei gras si rondele de ceapa rosie pe care le distribuiti in tava .
  10. Condimentati cu sare , fulgi de chilli , boia si oregano .
  11. peste carne si legume se pun bucatele de unt moale .
  12. Pe fundul tavii turnati doua polonice de zeama  in care au fiert legumele si carnea [ sase previna prinderea de tava la copt].
  13. se da tava la cuptor la 280 grade [ functia grill ] pentru gratinare .
  14.  Aceasta operatiune eu o fac cu atentie pentru ca gratinarea dorita o pot obtine si in 8 min dar si in 10.
  15. Carnea a fost suculenta , cu crusta crocanta iar oasele s-au scos dintr-o miscare si cu usurinta . Deci am obtinut gatirea perfecta !!!!
  16. La servire presarat deasupra i mult patrunjel verde tocat !!!
  17.   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Carnea de vacuta se pune sa stea o ora in apa rece sa iasa sangele din ea .

2

Aceasta operatiune se face pentru a obtine o zeama de carne clara in cazul in care se prepara supa .

3

Carnea a fost suculenta , cu crusta crocanta iar oasele s-au scos dintr-o miscare si cu usurinta . Deci am obtinut gatirea perfecta !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de vacuta cu legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita cu legume si sos cu hrean