Costita de vacuta marinata in bere irlandeza

de mihaelar63 in Vita, 25 Noi 2019 | 2575 vizualizari

 

 In sezonul de iesit la gradina ,de la un moment dat incepi sa saturi de vesnicele gratare . O tava pregatita  partial de acasa si finalizata in aer curat are mare cautare . Sosul care l-am pus la sfarsit pe costita a fost minunat , rivalizeaza si lasa in urma pe departe orice sos ,, de cumparat ".

 

INGREDIENTE

  • 1.5 Kg costita de vacuta -sacrificata la tara
  • 200 gr slanina afumata
  • 1 bere irlandeza rosie - red irish
  • 1 portocala
  • 1 ceapa rosie
  • 4 catei usturoi
  • 4 foi dafin proaspete -din ghiveci :D
  • ardei iuti -rosu, verde , galben
  • mini-ceapa marinata
  • sare
  • Sos :
  • .......................................................................
  • 4 linguri sos Teryaki
  • 4 linguri sos Worchester
  • 4 linguri ulei rapita
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 1 lingurita pasta de wasabi
  • 1lingurita usturoi tocat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita de vacuta marinata in bere irlandeza:

  1. Costita de vita se portioneaza si se pune intr-un vas incapator .Sarati .
  2. Curatati ceapa si usturoiul .
  3. Taiati rondele , feliati ,ceapa , portocala si usturoiul .
  4. Legumele si portocala , astfel feliate se distribuie peste carne .
  5.  Infierbantati bere  rosie si o rasturnati peste costiota si legumele pregatite pentru marinat .
  6. Puneti un capac peste vas si lasati la marinat pana a doua zi .
  7. Dupa ce  carnea cu marinada s-a racit, o puteti muta intr-un loc rece sau in frigider .
  8.  A doua zi se prepara un sos din ingredientele date .
  9.  Se scoate costita din marinada si se tranfera intr-o tava .
  10. Pentru ca mi-a parut costita prea seaca , am adugat cateva feliute de slaninuta pentru gust .
  11. Puteti pastra ceapa si usturoiul in tava .
  12. Portocala se se stoarce peste carne  .
  13. Distribuiti sosul peste carne .
  14. Se da tava la cuptor , intai se pune folie deasupra sa se inabuse carne . Apoi se scoate folia sa se rumeneasca .
  15. La servire decorati cu rondele de ardei iute divers colorate si cu ceapa marinata .
  16. Garnitura noi am avut cartofi copti si salata de varza verde .

            Pofta mare !!!!

TIPS-URI

1

Ultima parte a prepararii se poate face si in aer liber pe un gratar bine incins .

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de vacuta marinata in bere irlandeza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carne de vita inabusita