Costita de vacuta marinata in bere irlandeza

de mihaelar63 in Vita, 25 Noi 2019 | 447 vizualizari

 

 In sezonul de iesit la gradina ,de la un moment dat incepi sa saturi de vesnicele gratare . O tava pregatita  partial de acasa si finalizata in aer curat are mare cautare . Sosul care l-am pus la sfarsit pe costita a fost minunat , rivalizeaza si lasa in urma pe departe orice sos ,, de cumparat ".

 

INGREDIENTE

  • 1.5 Kg costita de vacuta -sacrificata la tara
  • 200 gr slanina afumata
  • 1 bere irlandeza rosie - red irish
  • 1 portocala
  • 1 ceapa rosie
  • 4 catei usturoi
  • 4 foi dafin proaspete -din ghiveci :D
  • ardei iuti -rosu, verde , galben
  • mini-ceapa marinata
  • sare
  • Sos :
  • .......................................................................
  • 4 linguri sos Teryaki
  • 4 linguri sos Worchester
  • 4 linguri ulei rapita
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 1 lingurita pasta de wasabi
  • 1lingurita usturoi tocat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita de vacuta marinata in bere irlandeza:


  1. Costita de vita se portioneaza si se pune intr-un vas incapator .Sarati .

  2. Curatati ceapa si usturoiul .

  3. Taiati rondele , feliati ,ceapa , portocala si usturoiul .

  4. Legumele si portocala , astfel feliate se distribuie peste carne .

  5. Infierbantati bere rosie si o rasturnati peste costiota si legumele pregatite pentru marinat .

  6. Puneti un capac peste vas si lasati la marinat pana a doua zi .

  7. Dupa ce carnea cu marinada s-a racit, o puteti muta intr-un loc rece sau in frigider .

  8. A doua zi se prepara un sos din ingredientele date .

  9. Se scoate costita din marinada si se tranfera intr-o tava .

  10. Pentru ca mi-a parut costita prea seaca , am adugat cateva feliute de slaninuta pentru gust .

  11. Puteti pastra ceapa si usturoiul in tava .

  12. Portocala se se stoarce peste carne .

  13. Distribuiti sosul peste carne .

  14. Se da tava la cuptor , intai se pune folie deasupra sa se inabuse carne . Apoi se scoate folia sa se rumeneasca .

  15. La servire decorati cu rondele de ardei iute divers colorate si cu ceapa marinata .

  16. Garnitura noi am avut cartofi copti si salata de varza verde .


Pofta mare !!!!

 

TIPS-URI

1

Ultima parte a prepararii se poate face si in aer liber pe un gratar bine incins .

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de vacuta marinata in bere irlandeza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

29.11.2019, 17:11

Motane , multam de apreciere .

mihaelar63 1

29.11.2019, 17:12

ClaudiO , asa este

mihaelar63 1

29.11.2019, 17:12

Ancutsa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita cu sos