Mancarica turceasca in vas roman

de Oana in Vita, 21 Ian 2010 | 10509 vizualizari

 

Un fel de ghiveci, de fapt o combinatie a doua mancaruri turcesti. Am mancat la restaurantul turcesc acum cateva zile si mi-a ramas gandul acolo. Pur si simplu le-am "inventat", asa cum am simtit eu :))

 

INGREDIENTE

  • 400 g pulpa de vitel
  • 400 g carne tocata de vitel, tot pulpa
  • 2 vinete maricele
  • 2 cutii rosii in bulion (cubulete)
  • cateva fire de ceapa verde
  • un ou
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • cimbru
  • usturoi granulat
  • putin tarhon
  • putina ceapa verde maruntita
  • cascaval ras
  • cateva frunze de patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica turceasca in vas roman:

Vasul roman se pune la inmuiat in apa rece, cel putin jumatate de ora. Se pun apoi in vas rosiile din cutie, impreuna cu pulpa de vitel, taiata cubulete. Se pune sare si piper si se condimenteaza dupa preferinta, cu boia, usturoi granulat, cimbru.


Carnea tocata se amesteca cu un ou, 2-3 fire de ceapa verde taiata rondele fine, sare, piper si ierburi uscate, dupa gust.


Vinetele se spala si se taie in 4, pe rotund, bucati cam de 3 degete :)


Se imparte carnea tocata in 6 parti egale si se formeaza niste "chiftele" aplatizate, care se introduc intre rondelele de vinete. Vinetele umplute astfel se aseaza in vasul roman, peste sosul de rosii. Se stropesc vinetele cu putin ulei de masline, se mai adauga o cescuta de apa peste sos, se pune capacul si se baga vasul in cuptor.


Atentie! Vasul roman se pune in cuptorul rece, se aprinde focul pe loc, nu inainte! Se lasa la cuptor o ora jumatate, se verifica din cand in cand. Sosul trebuie sa scada si carnea sa fie foarte frageda.


In momentul servirii se presara cascaval ras peste sosul de rosii. Puneti din belsug, el se topeste si e tare buuuun! Se orneaza cu frunze de patrunjel.


Am mancat cu lipie de casa.

 

TIPS-URI

1

Carnea de vitel se poate combina cu carne de berbecut, va da o savoare mai buna mancarii, pentru cine prefera combinatia.

2

Se pot adauga si alte legume, dupa plac, cum ar fi ardei gras sau ceapa uscata.

3

Va recomand si un ardei iute, taiat rondele, adaugat in mancarica, va fi usor picanta, excelenta! Eu nu am pus pentru ca mananca si cei mici...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica turceasca in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (25)

Panacris 1

03.02.2014, 18:26

babi5 1

14.12.2014, 19:42

Ksenya 1

19.01.2015, 10:18

buna reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro