Costita la gratar, cu garnitura de cartofi la cuptor

de Swanheart in Porc, 25 Noi 2009 | 9553 vizualizari

 

Noi mancam des costita la gratar, sotul obisnuieste sa ma astepte cu masa pusa cand vin de la birou, cu o foame de lup. Costita e printre putinele mancaruri pe care le stie gati, deci avem parte de ea destul de des.

Reteta am pus-o practic pentru cartofi, care sunt foarte buni, nu sunt uleiosi ca cei prajiti, insa sunt crocanti in exterior si pufosi in interior.

 

INGREDIENTE

  • costita de porc dezosata
  • 4-5 cartofi mai mari
  • o lingurita boia
  • 2-3 linguri ulei
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita la gratar, cu garnitura de cartofi la cuptor:

Se condimenteaza costita taiata felii, si se rumeneste pe gratarul incins (eu folosesc tigaie grill).

Cartofii se curata, se taie felii putin mai mari decat cele pentru cartofi prajiti, si firesc, se spala. Intr-un bol, se amesteca uleiul cu boiaua (dupa preferinta, se poate adauga si un praf de usturoi). Se adauga peste cartofi, si cu ajutorul unui capac se scutura bine castronul cu cartofi, pana sunt acoperiti de amestecul cu ulei.

Apoi, pe o tava se pune hartie de copt, si se aseaza cartofii, incercand sa ii distantam unul de celalalt, pentru a se putea patrunde mai bine. Se dau la cuptorul incins, pana devin aurii.

Atentie, daca se pune prea mult ulei, vor fi prea uleiosi, si partea care va fi pe hartie nu se va coace frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Costita la gratar, cu garnitura de cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Costita la gratar, cu garnitura de cartofi la cuptor-0
Costita la gratar, cu garnitura de cartofi la cuptor-1
Costita la gratar, cu garnitura de cartofi la cuptor-2
Costita la gratar, cu garnitura de cartofi la cuptor-3

COMENTARII (12)

liana_geicu

liana_geicu 1

26.11.2009, 23:52

arata foarte bine cartofii, mi-ai facut pofta si o sa fac si eu sper sa imi iasa la fel!

Swanheart

Swanheart 1

06.12.2009, 14:27

Razvan, ma bucur ca ti-au placut! Eu pun cartofii la 180-200 grade, si dureaza mai putin pana se fac.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!