Costita la gratar, cu garnitura de cartofi la cuptor

de Swanheart in Porc, 25 Noi 2009 | 9845 vizualizari

 

Noi mancam des costita la gratar, sotul obisnuieste sa ma astepte cu masa pusa cand vin de la birou, cu o foame de lup. Costita e printre putinele mancaruri pe care le stie gati, deci avem parte de ea destul de des.

Reteta am pus-o practic pentru cartofi, care sunt foarte buni, nu sunt uleiosi ca cei prajiti, insa sunt crocanti in exterior si pufosi in interior.

 

INGREDIENTE

  • costita de porc dezosata
  • 4-5 cartofi mai mari
  • o lingurita boia
  • 2-3 linguri ulei
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita la gratar, cu garnitura de cartofi la cuptor:

Se condimenteaza costita taiata felii, si se rumeneste pe gratarul incins (eu folosesc tigaie grill).


Cartofii se curata, se taie felii putin mai mari decat cele pentru cartofi prajiti, si firesc, se spala. Intr-un bol, se amesteca uleiul cu boiaua (dupa preferinta, se poate adauga si un praf de usturoi). Se adauga peste cartofi, si cu ajutorul unui capac se scutura bine castronul cu cartofi, pana sunt acoperiti de amestecul cu ulei.


Apoi, pe o tava se pune hartie de copt, si se aseaza cartofii, incercand sa ii distantam unul de celalalt, pentru a se putea patrunde mai bine. Se dau la cuptorul incins, pana devin aurii.


Atentie, daca se pune prea mult ulei, vor fi prea uleiosi, si partea care va fi pe hartie nu se va coace frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Costita la gratar, cu garnitura de cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

liana_geicu 1

26.11.2009, 23:52

arata foarte bine cartofii, mi-ai facut pofta si o sa fac si eu sper sa imi iasa la fel!

Swanheart 1

06.12.2009, 14:27

Razvan, ma bucur ca ti-au placut! Eu pun cartofii la 180-200 grade, si dureaza mai putin pana se fac.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec marmorat
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti cu afumatura