Costita marinata

de ana in Porc, 12 Ian 2010 | 5997 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg de costita proaspata
  •  Marinata
  • 1 portocala
  • 1 mar rosu
  • 500 ml bere
  • 500 ml suc de portocale
  • cateva fire de salvie
  • frunze de telina
  • Sosul pentru gratar
  • 300 ml sos de rosii 
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • sare,piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita marinata:

Intr-o cratita destul de mare se aseaza costita cu carnea in jos se pune portocala taiata in 4 ,marul taiat in 4 salvia,sucul de portocale,berea si se fierb timp de 1 ora si jumatate.

Intre timp facem sosul pentru gratar.

Se taie ceapa cubulete se caleste in putin ulei ,adaugam catelul de usturoi tocat marunt, sosul de rosii, lasam cam 5 minute sa fiarba apoi saram si piperam dupa gust.

Cand a trecut ora si jumatate scoatem costita o lasam sa se odihneasca putin (cam 10 minute) ,apoi ungem costitele cu sosul preparat.Le mai lasam cam 10 minute apoi le punem pe gratar.

Am servit cu salata de sfecla rosie.

TIPS-URI

1

 as inlocui berea cu un vin alb sec ,a iesit un pic cam dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita marinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc marinat in sos de ierburi aromate