Costite de porc marinate cu cartofi evantai

de mircodia in Porc, 13 Noi 2013 | 3257 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru fripturica:
  • 400 grame costite de porc (100 grame portia)
  • 5 linguri pasta de rosii cu ardei
  • 3 linguri ketchup
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri otet balsamic/sos de soia
  • 2 cepe medii
  • 1 ardei kapia mare
  • sare
  • piper
  • condimente (busuioc, oregano, rozmarin, dafin etc)
  • 2 linguri boia (paprika)
  • Pentru cartofi:
  • 1 kg cartofi mijlocii
  • putin ulei de masline/floarea soarelui
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costite de porc marinate cu cartofi evantai:

Se pun intr-un vas carnea cu restul ingredientelor (ceapa si ardeiul se tai felii la ceapa separandu-se in inele) si se pune vasul la frigider cel putin o ora


Intre timp se pregatesc cartofii: se curata de coaja si se taie felii,dar nu de tot sa ramana intregi si se dau cu sare si ulei.


Intr un vas yena mic se pune carnea cu tot cu sosul format si intr-un alt vas se pun cartofii cu putin ulei (eu am pus intr-un vas mic rotund friptura si intr-un vas dreptunghiular cartofii, in asa fel incat sa-mi incapa in cuptorul aragazului) si se da la cuptor incins la 180 grade pentru o ora jumate 2 chiar, pana se face bine carnea (se verifica cu furculita din cand in cand).


Cand e gata pe farfurie se pune o portie de costite si cativa cartofiori peste care am pus putin parmezan ras.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Atentie cartofii pot sa se prepare mai repede decat carnea

2

Cartofii pot fi si prajiti separat pe aragaz in baie de ulei

3

Cine doreste poate servi friptura cu sos de usturoi salata sau muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Costite de porc marinate cu cartofi evantai" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

13.11.2013, 20:20

MotanLaOale 1

13.11.2013, 22:34

_Alina_ 1

14.11.2013, 09:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Costite de porc la cuptor