Costite de porc marinate cu cartofi evantai

de mircodia in Porc, 13 Noi 2013 | 5781 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru fripturica:
  • 400 grame costite de porc (100 grame portia)
  • 5 linguri pasta de rosii cu ardei
  • 3 linguri ketchup
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri otet balsamic/sos de soia
  • 2 cepe medii
  • 1 ardei kapia mare
  • sare
  • piper
  • condimente (busuioc, oregano, rozmarin, dafin etc)
  • 2 linguri boia (paprika)
  • Pentru cartofi:
  • 1 kg cartofi mijlocii
  • putin ulei de masline/floarea soarelui
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costite de porc marinate cu cartofi evantai:

Se pun intr-un vas carnea cu restul ingredientelor (ceapa si ardeiul se tai felii la ceapa separandu-se in inele) si se pune  vasul la frigider cel putin o ora

Intre timp se pregatesc cartofii: se curata de coaja si se taie felii,dar nu de tot sa ramana intregi si se dau cu sare si ulei.

Intr un vas yena mic se pune carnea cu tot cu sosul format si intr-un alt vas se pun cartofii cu putin ulei (eu am pus intr-un vas mic rotund friptura si intr-un vas dreptunghiular cartofii, in asa fel incat sa-mi incapa in cuptorul aragazului) si se da la cuptor incins la 180 grade pentru o ora jumate 2 chiar, pana se face bine carnea (se verifica cu furculita din cand in cand).

Cand e gata pe farfurie se pune o portie de costite si cativa cartofiori peste care am pus putin parmezan ras.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Atentie cartofii pot sa se prepare mai repede decat carnea

2

Cartofii pot fi si prajiti separat pe aragaz in baie de ulei

3

Cine doreste poate servi friptura cu sos de usturoi salata sau muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Costite de porc marinate cu cartofi evantai" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Costițe de porc si cartofi la cuptor