Costițe de porc si cartofi la cuptor

de iry-gabriela in Porc, 7 Apr 2015 | 8132 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 bucăți coaste de porc
  • 5-6 cartofi (fiecare cat dorește )
  • o doza bere (la alegere)
  • delikat Secretul gustului
  • ulei si foi dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costițe de porc si cartofi la cuptor:

Se iau coastele,  se spală si se așează  intr-o tavă i  care am adăugat un pic de ulei (nu prea mult pentru ca sigur vor lasa un pic dingrăsimea ei).

Separat se curăță cartofii, se vor spăla si apoise vor tăia rondele de 0,5 mm si se va ,,împăna,, coastele.

Se va condimenta cu delikat (dar nu prea mult) si cu câteva foi dafin, iar la final se va turna berea atat cat sa le cuprina. Berea având rol de fragezire pe timpul preparării.  

Tava se va acoperi cu folie de aluminiu si se va da la cuptor la foc moderat pana se vor inmuia cartofii, după  care se va da folia deoparte si se va lăsa  sa se rumenească atat carnea cat si cartofii.

De preferat a nu se  întoarce carnea pe timpul fierberii. Se servesc calde cu mamaliguta sau cu muraturi .

POFTĂ BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Costițe de porc si cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc aromat in bere