Cotlet de porc impanat cu ficatei si cabanos, pe pat de legume

de Rocsi in Porc, 21 Sep 2014 | 5544 vizualizari

 

Este un preparat bun, gustos, potrivit pentru o masa in familie sau o masa festiva, pentru a impresiona musafirii. Nu e nimic sofisticat dar este de efect ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 cotlet dezosat ( cam de 1,400 kg)
  • 15 ficatei de pui
  • 2 fire de cabanos
  • 1 dovlecel mic
  • 1 morcov
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei kapia mic
  • 4 crengute de rosii cherry
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 varf de lingurita cu cimbru uscat
  • 1/2 de cana cu vin rosu
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc impanat cu ficatei si cabanos, pe pat de legume:

Spalam cotletul si il tamponam cu un servet de bucatarie.

Ficateii ii tinem 10 minute in apa pentru a mai iesi sangele, apoi ii scurgem bine.

Curatam dovlecelul, il taiem felii rotunde, decojim morcovul si il facem rondele.

Ardeiul galben, kapia ii spalam si ii taiem tot pe rotund, dar scuturam semintele.

Rosiile cherry le spalam, usturoiul il curatam.

Cu ajutorul unui cutit cu lama mai lunga, facem o taietura pe lungimea cotletului, in mijloc, si infingem cabanosul.

Deasupra cotletului facem mici crestaturi in care bagam ficateii si cateii de usturoi.

Intr-un vas yena asezam bucatile de ardei galben, kapia, morcovul, feliile de dovlecei si cateva rosii cherry.

Le condimentam cu sare si piper.

Cotletul impanat il presaram cu sare, piper, boia dulce si cimbrul uscat, apoi il asezam peste legume.

Intr-un bol amestecam vinul, cu 1/2 cana cu apa, sare, piper si il turnam in vas.

In jurul carnii punem crengute cu rosii cherry si restul de ficatei (pentru ca mie mi-au ramas si am zis sa ii folosesc si pe acestia).

Acoperim vasul cu capacul sau, il introducem in cuptor, pe care il si aprindem.

Reglam o temperatura potrivita, lasam cotletul acoperit pentru 90-100 de minute.

Dupa acest timp, scoatem capacul, stropim cu zeama din vas carnea si o mai lasam acolo cam 25 de minute, timp in care mai deschidem usa cuptorului si mai stropim cotletul.

 Cand este gata, il scoatem si il lasam putin sa se racoreasca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc impanat cu ficatei si cabanos, pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Rocsi 1

28.09.2014, 20:23

Multumesc mult Andrea

Valclaudia 1

30.12.2014, 07:43

azi am dat o raita prin bucataria ta! Si m-am oprit la acest preparat foarte apetisant!

Rocsi 1

04.01.2015, 12:19

Multumesc mult pentru apreciere Claudia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pomana porcului