Cotlet de porc impanat cu ficatei si cabanos, pe pat de legume

de Rocsi in Porc, 21 Sep 2014 | 1790 vizualizari

 

Este un preparat bun, gustos, potrivit pentru o masa in familie sau o masa festiva, pentru a impresiona musafirii. Nu e nimic sofisticat dar este de efect ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 cotlet dezosat ( cam de 1,400 kg)
  • 15 ficatei de pui
  • 2 fire de cabanos
  • 1 dovlecel mic
  • 1 morcov
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei kapia mic
  • 4 crengute de rosii cherry
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 varf de lingurita cu cimbru uscat
  • 1/2 de cana cu vin rosu
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc impanat cu ficatei si cabanos, pe pat de legume:

Spalam cotletul si il tamponam cu un servet de bucatarie.


Ficateii ii tinem 10 minute in apa pentru a mai iesi sangele, apoi ii scurgem bine.


Curatam dovlecelul, il taiem felii rotunde, decojim morcovul si il facem rondele.


Ardeiul galben, kapia ii spalam si ii taiem tot pe rotund, dar scuturam semintele.


Rosiile cherry le spalam, usturoiul il curatam.


Cu ajutorul unui cutit cu lama mai lunga, facem o taietura pe lungimea cotletului, in mijloc, si infingem cabanosul.


Deasupra cotletului facem mici crestaturi in care bagam ficateii si cateii de usturoi.


Intr-un vas yena asezam bucatile de ardei galben, kapia, morcovul, feliile de dovlecei si cateva rosii cherry.


Le condimentam cu sare si piper.


Cotletul impanat il presaram cu sare, piper, boia dulce si cimbrul uscat, apoi il asezam peste legume.


Intr-un bol amestecam vinul, cu 1/2 cana cu apa, sare, piper si il turnam in vas.


In jurul carnii punem crengute cu rosii cherry si restul de ficatei (pentru ca mie mi-au ramas si am zis sa ii folosesc si pe acestia).


Acoperim vasul cu capacul sau, il introducem in cuptor, pe care il si aprindem.


Reglam o temperatura potrivita, lasam cotletul acoperit pentru 90-100 de minute.


Dupa acest timp, scoatem capacul, stropim cu zeama din vas carnea si o mai lasam acolo cam 25 de minute, timp in care mai deschidem usa cuptorului si mai stropim cotletul.


Cand este gata, il scoatem si il lasam putin sa se racoreasca.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc impanat cu ficatei si cabanos, pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Rocsi 1

28.09.2014, 20:23

Multumesc mult Andrea

Valclaudia 1

30.12.2014, 07:43

azi am dat o raita prin bucataria ta! Si m-am oprit la acest preparat foarte apetisant!

Rocsi 1

04.01.2015, 12:19

Multumesc mult pentru apreciere Claudia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta Colosseum