Costite de vitel cu cartofi si morcovi noi la cuptor

de mihaelar63 in Vita, 28 Mai 2020 | 2455 vizualizari

 

 Incepe perioada in care mancarurile sunt mai gustoase. Asta din cauza legumelor ce apar crude, tinere, noi , mai ales din productia autohtona . Imi place mult gatirea la cuptor a carnii impreuna cu garnitura.  Ai impuscat doi iepuri dintr-un fo. In plus vreau sa profit de aceasta. Daca vin zile mai calde nu mai pot face asta.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg costita de vitel
  • 1 kg cartofi noi
  • 100 ml ulei masline
  • 5 morcovi tineri
  • 2 patrunjei cu radacina tineri
  • 2 cepe verzi
  • 2 usturoi verzi
  • 1 foaie dafin verde
  • 1 legatura de patrunjel verde

Pt .costite :

  • 5 linguri ketchup
  • 3 linguri ulei cu oregano
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1lingurita rozmarin uscat maruntit
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit
  • 1 lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurita usturoi granulat uscat
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costite de vitel cu cartofi si morcovi noi la cuptor:

  1.  Costita de vitel se portioneaza. Legumele se curata si se spala .
  2. Carnea se pune la fiert cu patrunjelul radacina , morcovii , ceapa , foaia de dafin si sare .
  3.  Cartofii noi se spala bine si se fierb 15 minute in apa cu sare si patrunjel verde .
  4. Cartofii calzi se taie in bucati si se punin tava amestecati cu sare , ulei , patrunjel verde tocat si usturoi verde tocat
  5. Costitele se scot din zeama .Zeama in care au fiert  nu se arunca ,poate fi folosita ca baza pentru o supa cu galuste sau o ciorba cu legume .
  6. Amestecati ingredientele date pentru costite . Ungeti costtele cu mixul obtinut .
  7. Asezati carnea peste cartofi si dati tava la cuptor 30 minute ca sa se rumeneasca frumos .
  8. Nu este necesar de mai mult timp pentru ca atat carnea cat si cartofii sunt deja preparati  termic partial.
  9. In ultimele 10 minute se  dau la copt si morcovii taiati pe lungime si stropiti cu ulei aromatizat cu oregano .
  10.  Veti oberva ca lipseste o portie de carne si un morcov . Le-a,, papat lupul " doar fierte .
  11. La servire presarati deasupra mult patrunjel verde .
  12. Serviti costitele de vitel cu cartofi si morcovi noi insotite de salata preferata de cruditati .

TIPS-URI

1

Costitele se scot din zeama .Zeama in care au fiert nu se arunca ,poate fi folosita ca baza pentru o supa cu galuste sau o ciorba cu legume .

Daca ti-a placut reteta noastra "Costite de vitel cu cartofi si morcovi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

30.05.2020, 20:20

Arata foarte bine! Azi am pregatit si eu niste coaste de porc, dar le mananca ai mei, ca eu nu sunt fana!

Panacris 1

31.05.2020, 20:21

dantes 1

05.06.2020, 12:40

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca cu carne