Cosulete cu Bezea

de Ancutsa in Dulciuri, 25 Iun 2016 | 3663 vizualizari

 

Cosulete cu bezea, perfecte pentru o onomastica sau pur si simplu o dupa amiaza in care am manca ceva dulce :)

 

INGREDIENTE

  • pentru cosulete:
  • 25 g drojdie (un pachetel) inmuiata in putin lapte,
  • 2 oua = de la care vom folosi galbenusurile pentru cosulete, iar albusurile pentru crema,
  • 1 lingura zahar,
  • 1 varf de lingurita de sare,
  • 125 g unt rece, de la frigider, pentru ca aluatul sa fie fraged,
  • o cana cu lapte,
  • faina cat cuprinde
  • pentru crema:
  • albusurile,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri nuca
  • 1 ou pentru uns cosuletele
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu Bezea:

Cosuletele:

Se taie untul bucatele (eu nu am avut, asa ca am pus margarina), se adauga zaharul si galbenusurile si se amesteca.

Apoi se pune si drojdia inmuiata in putin lapte, laptele, 1 varf de lingurita de sare si se amesteca putin.

Acum adaugam faina cat cuprinde, astfel incat sa ne rezulte o coca pentru intins.

Ideal este sa se lase la rece peste noapte pentru ca astfel vor iesi mult mai pufoase, insa daca nu rezistati tentatiei, lasati aluatul la rece macar 30 de minute.

Crema de bezea:

Crema se prepara astfel: amestecam cu telul albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma, adaugam zaharul si batem bine pana otinem o bezea consistenta. Apoi adaugam si nuca si amestecam bine.

Se presara faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie, pe care o taiem in fasii lungi.

Punem crema, rulam aluatul pe lungime, obtinand astfel un rulou lung, pe care il vom taie in bucatele. Acestea sunt cosuletele, pe care le vom aseza intr-o tava, pe foaie de copt, cu umplutura in sus.

Le ungem cu un ou batut bine si le dam la cuptorul incins pentru 15-20 minute.

Timp: cam 2 ore

Portii: aprox 50, chiar si mai multe, depinde cum le portionati

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/05/cosulete-cu-bezea.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu Bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rahela Velicu 1

28.06.2016, 20:49

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:28

Ancutsa 1

04.07.2016, 11:36

Va multumesc mult, ma bucur ca v-au placut!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta de mere si vanilie