Cosulete cu salata cu ciuperci

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 16 Oct 2016 | 1069 vizualizari

 

Pentru iubitorii de ciuperci!

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat foitaj(eu folosesc aluatul Bella)
  • 150 g masline feliate
  • 300 g ciuperci din conserva
  • 200 g porumb din conservao
  • legatura marar verde
  • 5-6 buc rosii uscate
  • 12 buc subtiri bacon
  • 2 catei de usturoi
  • Pentru dressing
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • Mai avem nevoie
  • faina pentru infainat masa
  • ulei pentru uns formele
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu salata cu ciuperci:

Fierbem ciupercile in apa cu sare atata cat sa se inmoaie usor.

Le scurgem de apa si le lasam sa se racoreasca.

Jumatate din cantitate o taiem marunt (cubulete sau fasii) ,restul le lasam ca atare.

Punem ciupercile intr-un bol si amestecam cu maslinele feliate(spalate si apoi scurse bine de apa),porumbul(la fel si acesta...spalat si apoi scurs),rosiile taiate marunt,usturoiul zdrobit si mararul taiat marunt.

# Atat pentru spalare cat si pentru scurs am folosit o strecuratoare.

Facem un dressing din sare,piper macinat,ulei de masline si zeama de lamaie dupa gustul fiecaruia.

Turnam dressingul peste salata.

Amestecam bine si lasam salata in bol pana neocupam de aluatul foitaj.

Cu ajutorul unui sucitor intindem putin foietajul.

Intindem aluatul foitaj pe masa de lucru infainata.

Cu ajutorul unui sucitor intindem putin foietajul.

Taiem 12 patrate(sau cercuri) aluat foitaj .

Pentru copt cosuletele eu am folosit o tava cu 12 forme de briose.

Ungem fiecare forma de briose cu ulei si apoi asezam cate un patrat de aluat foitaj in fiecare adancitura a tavii.

Tragem usor de marginile aluatului si captusim fiecare cosulet cu cate o bucata bacon.


Daca salata si-a lasat zeama o scurgem si umplem fiecare cosulet in parte cu amestecul de salata.


Preincalzim cuptorul.

Dam la cuptor.

Tinem pana cand aluatul este copt si prinde o culoare galben maronie.


Scoatem tava din cuptor si lasam sa se racoreasca cosuletele.

Scoatem cosuletele din tava.

Decoram cu frunze de patrunjel verde.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu salata cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Panacris 1

17.10.2016, 20:14

Bya Ralu 1

21.10.2016, 15:32

ce bine arata

Criss 1

22.10.2016, 05:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aluat Brise