Cosulete cu vanilie si capsuni

de RuxyRux in Prajituri, 23 Apr 2012 | 2664 vizualizari

 

Ce si cum sa va mai spun? Topitoare...nu ai cum sa nu te indragostesti...

 

INGREDIENTE

  • Crema de vanilie:
  • 6 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • 8 linguri faina
  • 700 ml lapte
  • extract de vanilie dupa gust( sau vanilie esenta)
  • aluat de foietaj
  • galbenusuri pentru uns
  • capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu vanilie si capsuni:

Crema:


Galbenusurile se amesteca la mixer cu zaharul. Se adauga faina si putin lapte sa subtieze compozitia. Laptele se infierbanta si in el se adauga vanilia, Se toarna in fir subtire compozitia de ou si se tine pe foc pana se ingroasa si devine crema consistenta. In maxim 12 minute putem lua de pe foc. Racim crema.


Aluatul in dezghetam si formam cosuletele. Decupam cu o forma rotunda mai mare si apoi cu una mai micuta si ridicam marginea, pe care o vom lipi de baza, formand un cosulet. Eu am sacrificat o parte din foietaj sa fac impletitura. Il ungem cu ou. Si coacem pana se rumeneste.


Lasam la racit apoi umplem cu crema si capsuni in functie de inspiratia personala.

 

TIPS-URI

1

alegeti un aluat de foietaj de buna calitate

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

RuxyRux 1

26.04.2012, 11:55

Sigur sigur Simona, multumesc

RuxyRux 1

26.04.2012, 11:55

Miuta, au fost deliciu...pupici

babi5 1

18.12.2014, 09:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu capsuni