Cosulete cu vanilie si capsuni

de RuxyRux in Prajituri, 23 Apr 2012 | 2991 vizualizari

 

Ce si cum sa va mai spun? Topitoare...nu ai cum sa nu te indragostesti...

 

INGREDIENTE

  • Crema de vanilie:
  • 6 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • 8 linguri faina
  • 700 ml lapte
  • extract de vanilie dupa gust( sau vanilie esenta)
  • aluat de foietaj
  • galbenusuri pentru uns
  • capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu vanilie si capsuni:

Crema:


Galbenusurile se amesteca la mixer cu zaharul. Se adauga faina si putin lapte sa subtieze compozitia. Laptele se infierbanta si in el se adauga vanilia, Se toarna in fir subtire compozitia de ou si se tine pe foc pana se ingroasa si devine crema consistenta. In maxim 12 minute putem lua de pe foc. Racim crema.


Aluatul in dezghetam si formam cosuletele. Decupam cu o forma rotunda mai mare si apoi cu una mai micuta si ridicam marginea, pe care o vom lipi de baza, formand un cosulet. Eu am sacrificat o parte din foietaj sa fac impletitura. Il ungem cu ou. Si coacem pana se rumeneste.


Lasam la racit apoi umplem cu crema si capsuni in functie de inspiratia personala.

 

TIPS-URI

1

alegeti un aluat de foietaj de buna calitate

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

RuxyRux 1

26.04.2012, 11:55

Sigur sigur Simona, multumesc

RuxyRux 1

26.04.2012, 11:55

Miuta, au fost deliciu...pupici

babi5 1

18.12.2014, 09:09

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie si sos de zmeura