Cosulete de bezea sau mini Pavlova

de Criss in Prajituri, 7 Iun 2012 | 7052 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -6 albusuri
  • -350 g zahar
  • -1 lingurita otet
  • -2 lingurite amidon alimentar
  • -200 ml frisca
  • -cateva capsuni
  • -sos de capsuni (capsuni mixate, amestecate cu zahar)
  • Crema de vanilie:
  • -500 ml lapte
  • -2 linguri faina sau amidon
  • -2 oua
  • -5 linguri zahar
  • -esenta de vanilie
  • -3 linguri frisca batuta
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete de bezea sau mini Pavlova:

Se bat albusurile foarte bine, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. In final se adauga otetul sau zeama de lamaie si amidonul. Pe o foaie de copt desenam 8 cercuri egale. Punem bezeaua intr-un push si spritam cerucletele, apoi marginile mai ridicate astfel incat sa para niste cosulete. Coacem in cuptorul preincalzit, pe treapta a doua a aragazului, cu usa cuptorului intredeschisa, astfel incat bezeaua sa se usuce mai mult dar sa ramana alba. Eu am lasat cosuletele cam 1 ora si 20 minute, apoi am stins focul si le-am lasat sa se raceasca in cuptor.


Crema:


Se amesteca toate ingresientele si se fierbe crema pana capata consistenta unei budinci.Dupa racire se amesteca cu frisca batuta, apoi se pune in posh si se spriteaza in cosuletele de bezea. (sau in criza de timp, se poate face o budinca de vanilie din praf de budinca si dupa racire se amesteca cu 3 linguri frisca batuta)


Peste crema de vanilie se aseaza felii de capsuni, apoi fisca si peste frisca am picurat sos de capsuni.


Sunt foarte bune, de mare efect. Chiar daca pozele nu sunt foarte graitoare. Aparatul meu nu poate mai mult. :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete de bezea sau mini Pavlova" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Criss 1

08.06.2012, 10:56

Multumesc mult, sunteti dragute toate.

MIUTA 1

08.06.2012, 20:55

Wauuuuu,ce bine arata!!!!Cred ca au un gust divin

LadyCrs 1

13.11.2012, 00:05

Astea sunt pentru mine clar! Ador bezelele de cand ma stiu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere, biscuiti si bezea