Cosulete fragede cu nuca si dulceata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 4 Iun 2014 | 3108 vizualizari

 

Reteta de aluat am preluat-o in urma cu vreo 2 ani de la Ioana (e-retete.ro).

 

INGREDIENTE

Aluat fraged:

  • 460 g faina
  • 9-10 linguri apa
  • 4 linguri untura
  • 2 pliculete praf de copt
  • 2 linguri otet
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 1 borcan dulceata de prune
  • nuca macinata
  • 1lingura esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete fragede cu nuca si dulceata:

Umplutura: amestecam dulceata de prune cu nuca macinata pana obtinem o pasta


tare apoi adaugam esenta de rom.


Aluat: intr-un vas punem untura, praful de copt stins cu otet si apa si se amesteca cu


o lingura pana compozitia devine omogena (va arata ca o maioneza).


Adaugam faina cernuta si framantam cu mana pana aluatul este omogen.


Framantam aluatul aproximativ 5 minute (acesta nu trebuie sa se lipeasca de maini).


Impartim apoi aluatul in 4 bucati.


Pe masa de lucru intindem o bucata mai mare de hartie de copt pe care o pudram cu faina.


Intindem dintr-o bucata de aluat o foaie dreptughiulara subtirica apoi decupam cerculete (cu ajutorul unui pahar) putin mai mari decat formele de cosulete.


Asezam cercurile de aluat in forme si presam usor.


Punem cate o lingurita de umplutura si asezam deasupra cate o floricica (din acelasi aluat am decupat floricelele cu ajutorul unei forme pentru fursecuri/fondant).


Coacem cosuletele la foc portivit pana se rumenesc usor (NU trebuie sa se rumeneasca tare, ci foarte, foarte usor!!)


Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se raceasca si abia inainte de servire le vom pudra cu zahar.


 

TIPS-URI

1

Aluatul NU contine zahar!

2

La inceput punem doar 9 linguri de apa, iar daca aluatul este faramicios si simtim ca nu se leaga atunci cand il framantam, adaugam inca o lingura de apa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete fragede cu nuca si dulceata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Angelina_Elena 1

05.06.2014, 18:10

Laura

Luckycake 1

05.06.2014, 22:31

arata super!

Angelina_Elena 1

06.06.2014, 00:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele

ieri la 19:21

Prăjitură arlechin cu căpșuni

ieri la 16:31

Negresa cu cafea si nuci

de laura_n 6

ieri la 16:26

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere