Cosulete fragede cu nuca si dulceata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 4 Iun 2014 | 6418 vizualizari

 

Reteta de aluat am preluat-o in urma cu vreo 2 ani de la Ioana (e-retete.ro).

 

INGREDIENTE

Aluat fraged:

  • 460 g faina
  • 9-10 linguri apa
  • 4 linguri untura
  • 2 pliculete praf de copt
  • 2 linguri otet
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 1 borcan dulceata de prune
  • nuca macinata
  • 1lingura esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete fragede cu nuca si dulceata:

Umplutura: amestecam dulceata de prune cu nuca macinata pana obtinem o pasta

tare apoi adaugam esenta de rom.

Aluat: intr-un vas punem untura, praful de copt stins cu otet si apa si se amesteca cu

o lingura pana compozitia devine omogena (va arata ca o maioneza).

Adaugam faina cernuta si framantam cu mana pana aluatul este omogen.

Framantam aluatul aproximativ 5 minute (acesta nu trebuie sa se lipeasca de maini).

Impartim apoi aluatul in 4 bucati.

Pe masa de lucru intindem o bucata mai mare de hartie de copt pe care o pudram cu faina.

Intindem dintr-o bucata de aluat o foaie dreptughiulara subtirica apoi decupam cerculete (cu ajutorul unui pahar) putin mai mari decat formele de cosulete.

Asezam cercurile de aluat in forme si presam usor.

Punem cate o lingurita de umplutura si asezam deasupra cate o floricica (din acelasi aluat am decupat floricelele cu ajutorul unei forme pentru fursecuri/fondant).

Coacem cosuletele la foc portivit pana se rumenesc usor (NU trebuie sa se rumeneasca tare, ci foarte, foarte usor!!)

Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se raceasca si abia inainte de servire le vom pudra cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Aluatul NU contine zahar!

2

La inceput punem doar 9 linguri de apa, iar daca aluatul este faramicios si simtim ca nu se leaga atunci cand il framantam, adaugam inca o lingura de apa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete fragede cu nuca si dulceata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tartă cu cireşe