Cotlet de iepure in sos de vin si masline

de Oana in Mancaruri cu carne, 18 Oct 2009 | 12775 vizualizari

 

Acesta a fost pranzul nostru de azi, o friptura delicata, usoara si dietetica. Carnea de iepure se prepara repede, este frageda si fara grasime. Stiati ca acesta carne este bogata in vitamina B3, pe langa multe alte vitamine? Deci merita sa o mancam cat mai des!

 

INGREDIENTE

  • 500 g cotlet de iepure
  • o ceapa mare
  • cativa catei de usturoi
  • 2 linguri cu past ade tomate
  • 300 ml vin alb
  • 200 g masline negre, fara samburi
  • sare
  • piper alb
  • 2 linguri cu ulei
  • cateva crengute de cimbru
  • cateva frunze de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de iepure in sos de vin si masline:

Carnea se spala si se portioneaza, se aseaza itr-un vas de iena, se stropeste cu putin ulei, se condimenteaza cu sare si piper. Ceapa se curata, se spala si se taie solzisori, apoi se adauga peste carne. Usturoiul se curata, se spala si se taie rondele si se adauga si el in vas. Se pune vinul, se adauga cimbrul si frunzele de dafin, apoi se acopera vasul si se lasa cateva ore la rece, eu l-am lasat peste noapte in frigider.


Dupa ce carnea e marinata si aromele sunt bine amestecate, se baga vasul de iena la cuptor, cam 45 de minute la foc mediu. Carnea trebuie sa fie aproape gata, cand se adauga pasta de tomate dizolvata in 200 ml apa. Se pun deasupra maslinele si se mai pune vasul la cuptor pentru 15 minute.


Se serveste fierbinte, cu cateva feliute de lamaie si alaturi de paine proaspata din faina integrala de grau si secara. De data aceasta am pus in painica si seminte crude de dovleac si in, un deliciu!

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi si pulpe de iepure, iese la fel de gustoasa mancarea!

2

Maslinele se spala si se oparesc cu apa fiarta, apoi se limpezesc cu apa rece, asta in cazul in care nu folositi masline fara sare.

3

In sos se mai poate adauga arpagic, curatat si oparit putin, ii da o aroma aparte (tips din cartea de bucate a bunicii :)))

4

Friptura de iepure cu sos se poate servi alaturi de o salata verde cu ceapa rosiesi multa lamaie!

5

Carne proaspata de iepure gasiti la Carrefour, la frigiderele cu carne de pui si curcan, produse proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de iepure in sos de vin si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

ana 1

15.01.2010, 08:12

Imi place la nebunie iepurele .Arata super ,am carfrfour-ul peste strada sugur acolo dau o fuga azi.
Mai da o reteta de iupure de camp are cineva?Are carnita mai rosi si mai vanjoasa.

Adinacarla 1

19.01.2010, 12:45

wow ce bine arata...felicitari

Oana 1

20.01.2010, 11:10

Ana, Adina, multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pui Vindaloo