Cotlet de porc cu dovlecei pane

de nico15 in Porc, 7 Iul 2012 | 2877 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata cotlet de porc
  • 1 dovlecel
  • 2 ouă
  • 50 ml de lapte
  • sare, piper
  • faina
  • ulei
  • 1 morcov
  • cimbru
  • boia
  • 3 catei de usturoi
  • 25 ml de smantana lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu dovlecei pane:

 

Cotletul se condimenteaza(piper, boia, cimbru) si se va pune pe gratar pentru a prinde culoare pe ambele parti.

Se curata un morcov si se va taia fasii longitudinale care vor forma un pat pentru bucata de cotlet care va fi data la cuptor 25 de minute, se adauga putin ulei si se va da la 180 de grade la cuptor, dupa care se scoate si se va pastra acoperit.Cat sta cotletul la cuptor ne vom ocupa de dovlecel.

Dovlecelul il curatam de coaja si il vom taia rondele de grosime potrivita, se amesteca, sare, piper, oua si faina si vom trece discurile de dovlecei prin acest amestec dupa care le vom praji intr-o tigaie in care in prealabil a fost pus ulei si unt. Se prajesc pe ambele parti si se scot pe servetele absorbante pentru indepartarea surplusului de grasime.

Curatam cateii de usturoi, ii pasam, punem sare si ulei si frecam bine, dupa care se va adauga si smantana.

Luam cotletul si il feliem, punem dressingul nostru intr-o lingura fantezie si pentru décor putem adauga boia sau curry. Eu am facut si o omleta simpla pe care am feliat-o si adaugat-o langa; se poate servi / sau nu si acest supliment depinde de voi.

Plating: Vom lua o forma rotunda aranjam dovlecei in ea, de jur imprejur aranjam feliile de cotlet si omleta, in varful dovleceilor adaugam o lingurita de pasta de usturoi si 2 frunzulite de bucuioc, adaugam lingura fantezie cu dresingul suplimentar de usturoi si decoram cu curry.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu dovlecei pane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu varza murata