Cotlet de porc cu sos chinezesc si garnitura de orez

de reisnaor_2006 in Porc, 10 Mar 2016 | 5131 vizualizari

 

O mancare satioasa si gustoasa care ne place tare mult.

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati de cotlet
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin alb
  • 50 gr ulei de masline
  • Ptr sos:
  • 100 ml apa
  • 3 lg de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi pisati
  • coriandru
  • ghimbir
  • chimen
  • boia de ardei
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • Garnitura:
  • 300 gr de orez
  • 1 ceapa
  • 100 gr de unt
  • apa
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu sos chinezesc si garnitura de orez:

        Cotletul de porc l-am condimentat pe ambele parti si l-am asezat intr-un vas de yena.Am pus peste carne vinul si uleiul de masline si am dat vasul la cuptor la temperatura de 200 grade pana s-a rumeni carnea.

         Separat intr-un bol am amestecat toate ingredientele pentru sos pana sau omogenizat.Cand carnea a fost aproape gata am turnat in vasul de yena sosul format si am mai lasat 10 minute la cuptor.

         Untul se topeste intr-o cratita ,adaugam ceapa taiata marunt si o calim,orezul  spalat,sare si complectam cu apa lasan-d la fiert la foc potrivit.Servim cotletu cu garnitura de orez si muratura,eu am avut hasca.Pofta buna.

TIPS-URI

1

Orezul trebuie lasat sa fiarba la foc mic ca sa nu se prinda de fundul cratitei.

2

Orezul se gateste la foc mic, avand grija sa nu-si schimbe culoarea, pentru a pastra amidonul in boabe, altfel, amidonul se va raspandi in tot vasul, iar orezul se va transforma intr-un lipici necomestibil.

3

Cotletul daca nu il faceti la cuptor,dupa ce l-ati marinat il puteti praji in tigaie pe ambele parti cca. 3-4 minute pe fiecare parte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu sos chinezesc si garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

diaconta 1

10.03.2016, 22:22

Te-ai dat cu chinezii? )))

mirela0911 1

11.03.2016, 19:52

Ce bunatate ai facut!

Rahela Velicu 1

14.03.2016, 12:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ruladă de carne tocată