Cotlet de porc in sos aromat

de katty in Porc, 4 Mar 2021 | 445 vizualizari

 

O friptura la cuptor langa un sos aromat cu castraveti acri si marar...
Eu am avut un cotlet de la un porc de casa, mai  mic si deci mai fraged care s-a gatit imediat.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr cotlet de porc
  • 1 ceapa rosie
  • 250 gr rosii cubulete
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 150 ml vin rosu demidulce
  • 1 lingura ulei
  • condimente pentru carne de porc(coriandru, chimen,maghiran, boia dulce, sare, piper, cimbru)
  • 3-4 castraveti acri
  • marar verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in sos aromat:

Presaram condimentele peste carne si o masam bine.


Asezam carnea intr-o tava, punem 1/2 de pahar de apa, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30 de minute, scoatem folia si lasam sa se rumeneasca. Cand carnea este rumena o scoatem, iar in tava turnam vinul.


Punem tava pe aragaz, dam cateva clocote, apoi scurgem zeama printr-o sita.


Intr-o tigaie incintam uleiul,adaugam ceapa tocata fin si amestecam ocazional pana se inmoaie. Stingem cu rosiile si fierbem la foc mic pana nu mai are zeama. Adaugam zeama scursa de pe carne, pasta de ardei si fierbem pana sosul se leaga. Potrivim de sare (tinem cont de faptul ca ulterior vom adauga castravetii acri care au si sare) si piper, iar daca sosul este prea acru putem adauga 1/2 de lingurita zahar pentru ca la final sosul trebuie sa aiba un gust dulce acrisor. Adaugam castravetii tocati marunt si mai dam cateva clocote.


Oprim focul si adaugam mararul. Servim cotletul cu sosul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in sos aromat" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Bunica 1

04.03.2021, 21:26

Ce bine arata!

dantes 1

05.03.2021, 11:25

Gustos!

Lau 1

05.03.2021, 15:29

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Luscos ardelenesc
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc la cuptor cu cartofi si garnitura de legume