Cotlet de porc in sos mediteranean

de crisad in Porc, 2 Feb 2010 | 8567 vizualizari

 

Duminica eram in pana de idei cu privire la pranz "inspiratia" a aparut de pe cevabun.ro Perfecta pentru duminica o reteta simpla gustoasa aromata si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • cotlet de porc 6 bucati ( de preferat cu os)
  • 3 ling de faina
  • ulei de masline (4-5 linguri)
  • 6 catei de usturoi 
  • un pahar de vin alb (eu am folosit rose )
  • un pahar vin rosu (pt marinata)
  • o jumatate de cutie de rosii decojite in suc de rosii
  • 1 lingura de frunze de oregano (proaspete sau uscate)
  • 1 lingura de capere
  • sare si piper cimbru
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in sos mediteranean:

Din vinul rosu 3 catei de usturoi o lingura de ulei sare piper (boabe) cimbru se face un sos pt a marina carnea de porc. Bucatile de carne se pun intr-o punga se toarna marinata si se scoate aerul din ea si se dau la frigider pt cel putin 2 ore.

Se scot bucatile de carne de  sterg usor si se bat cu ciocanul de snitele  se toaca usturoiul iar caperele se zdrobesc usor cu lama cutitului

Carnea se da prin amestec de faina sare si piper si se scutura de excesul de carne.

Se rumeneste carnea pe ambele parti  in putin ulei de masline

Se adauga usturoiul tocat marunt si se lasa cat sa isi elibereze aroma fara a se arde .se stinge totul cu un pahar de vin se adauga apoi rosiile caperele si oregano.

Se lasa totul sa fiarba la foc potrivit pana se patrunde carnea si se leaga sosul.

Ca si garnitura am folosit cartofi cu rozmarin

TIPS-URI

1

 dc doriti sa preparati pt mai multe persoane si nu incap bucatile intr-o tigaie rumeniti-le pe rand si apoi le scoateti  intr-o tava mai incapatoare  si continuati prepararea la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in sos mediteranean" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc cu ceapa si ardei gras