Cotlet de porc in sos mediteranean

de crisad in Porc, 2 Feb 2010 | 5490 vizualizari

 

Duminica eram in pana de idei cu privire la pranz "inspiratia" a aparut de pe cevabun.ro Perfecta pentru duminica o reteta simpla gustoasa aromata si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • cotlet de porc 6 bucati ( de preferat cu os)
  • 3 ling de faina
  • ulei de masline (4-5 linguri)
  • 6 catei de usturoi 
  • un pahar de vin alb (eu am folosit rose )
  • un pahar vin rosu (pt marinata)
  • o jumatate de cutie de rosii decojite in suc de rosii
  • 1 lingura de frunze de oregano (proaspete sau uscate)
  • 1 lingura de capere
  • sare si piper cimbru
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in sos mediteranean:

Din vinul rosu 3 catei de usturoi o lingura de ulei sare piper (boabe) cimbru se face un sos pt a marina carnea de porc. Bucatile de carne se pun intr-o punga se toarna marinata si se scoate aerul din ea si se dau la frigider pt cel putin 2 ore.


Se scot bucatile de carne de sterg usor si se bat cu ciocanul de snitele se toaca usturoiul iar caperele se zdrobesc usor cu lama cutitului


Carnea se da prin amestec de faina sare si piper si se scutura de excesul de carne.


Se rumeneste carnea pe ambele parti in putin ulei de masline


Se adauga usturoiul tocat marunt si se lasa cat sa isi elibereze aroma fara a se arde .se stinge totul cu un pahar de vin se adauga apoi rosiile caperele si oregano.


Se lasa totul sa fiarba la foc potrivit pana se patrunde carnea si se leaga sosul.


Ca si garnitura am folosit cartofi cu rozmarin

 

TIPS-URI

1

 dc doriti sa preparati pt mai multe persoane si nu incap bucatile intr-o tigaie rumeniti-le pe rand si apoi le scoateti  intr-o tava mai incapatoare  si continuati prepararea la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in sos mediteranean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

crisad 1

02.02.2010, 18:49

multumesc

mihaelar63 1

02.02.2010, 21:08

si eu doresc

Dana Cristea - pusikmea 1

01.04.2010, 22:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu cartofi si carne de porc