Cotlet de porc la tava, cu cartofi natur

de RODIMUR in Porc, 11 Iun 2017 | 3457 vizualizari

 

Cotletul de porc, cu sau fără grasime, depinde cum preferă fiecare, este o mâncare sățioasă, iar dacă îi asociem niște cartofi natur și o salată de varză, atunci avem un meniu foarte bun și consistent.

 

INGREDIENTE

  • 4 cotlete de porc
  • 6 cartofi
  • 1/2 varză nouă
  • condimente (sare, piper, ierburi de Provence, Hot &Spicy)
  • 50 grame de unt
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • ulei
  • apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc la tava, cu cartofi natur:

Cotletele de porc se spală, se lasă puțin la scurs, după care se bat și se pun la baiț cu tot felul de condimente, pentru 3-4 ore, la frigider.

După acest interval de timp, se scot cotletele din frigider și se pun în tavă, cu apă și ulei, la cuptor, la foc potrivit. Din când în când, se întorc cotletele și se stropesc cu sosul din tavă. Când sosul a scăzut și cotletele s-au rumenit, se oprește focul la cuptor.

Cât timp cotletele sunt în cuptor, se curăță, se spală și se taie cartofii, după care se pun la fiert, în apă cu sare, la foc iute. Când sunt fierți, se oprește focul și se scurge apa, cartofii fiind astfel gata pentru a fi serviți.

Se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel și mărarul.

Se curăță, se spală și se taie fin varza, după, care se lasă 5 minute în apă cu oțet și sare. După ce s-a pătruns de aceste condimente, se scoate și se amestecă ușor cu mărarul tăiat fin. Dacă mai este necesar, se mai poate condimenta cu sare. Cine vrea, poate turna peste această salată cîteva picături de ulei, sau de oțet, dacă mai este nevoie.

Se montează farfuria. Se pune în farfurie cotletul, cartofii fierți, peste care se pun așchii de unt, din belșug și frunze de pătrunjel, tocate mărunt. Se servește cu salată de varză, sau cu orice altă salată preferată.

TIPS-URI

1

Cotletul de porc fiind o carne mai slabă și mai uscată, e bine să fie luate felii cu puțin grasime care va da gust bun mâncării, chiar dacă nu se mănâncă grăsimea.

2

Pentru că este o carne mai uscată, e bine să fie bătută și ținută puțin în baiț, ca să se frăgezească.

3

Nu lăsați carnea să se ardă în cuptor, chiar dacă vă place mai bine "făcută", pentru ca astfel se usucă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc la tava, cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!