Cotlet de porc la tava, cu cartofi natur

de RODIMUR in Porc, 11 Iun 2017 | 363 vizualizari

 

Cotletul de porc, cu sau fără grasime, depinde cum preferă fiecare, este o mâncare sățioasă, iar dacă îi asociem niște cartofi natur și o salată de varză, atunci avem un meniu foarte bun și consistent.

 

INGREDIENTE

  • 4 cotlete de porc
  • 6 cartofi
  • 1/2 varză nouă
  • condimente (sare, piper, ierburi de Provence, Hot &Spicy)
  • 50 grame de unt
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • ulei
  • apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc la tava, cu cartofi natur:

Cotletele de porc se spală, se lasă puțin la scurs, după care se bat și se pun la baiț cu tot felul de condimente, pentru 3-4 ore, la frigider.


După acest interval de timp, se scot cotletele din frigider și se pun în tavă, cu apă și ulei, la cuptor, la foc potrivit. Din când în când, se întorc cotletele și se stropesc cu sosul din tavă. Când sosul a scăzut și cotletele s-au rumenit, se oprește focul la cuptor.


Cât timp cotletele sunt în cuptor, se curăță, se spală și se taie cartofii, după care se pun la fiert, în apă cu sare, la foc iute. Când sunt fierți, se oprește focul și se scurge apa, cartofii fiind astfel gata pentru a fi serviți.


Se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel și mărarul.


Se curăță, se spală și se taie fin varza, după, care se lasă 5 minute în apă cu oțet și sare. După ce s-a pătruns de aceste condimente, se scoate și se amestecă ușor cu mărarul tăiat fin. Dacă mai este necesar, se mai poate condimenta cu sare. Cine vrea, poate turna peste această salată cîteva picături de ulei, sau de oțet, dacă mai este nevoie.


Se montează farfuria. Se pune în farfurie cotletul, cartofii fierți, peste care se pun așchii de unt, din belșug și frunze de pătrunjel, tocate mărunt. Se servește cu salată de varză, sau cu orice altă salată preferată.

 

TIPS-URI

1

Cotletul de porc fiind o carne mai slabă și mai uscată, e bine să fie luate felii cu puțin grasime care va da gust bun mâncării, chiar dacă nu se mănâncă grăsimea.

2

Pentru că este o carne mai uscată, e bine să fie bătută și ținută puțin în baiț, ca să se frăgezească.

3

Nu lăsați carnea să se ardă în cuptor, chiar dacă vă place mai bine "făcută", pentru ca astfel se usucă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc la tava, cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

noiinbucatarie 1

13.06.2017, 15:02

Bun!

RODIMUR 1

13.06.2017, 15:38

Mulțumesc, Camelya!

RODIMUR 1

13.06.2017, 15:38

Mulțumesc frumos, Mimi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi la cuptor cu carne de porc