Cotlet de purcel cu carnati la tava

de Rocsi in Porc, 26 Dec 2012 | 2298 vizualizari

 

Probabil ca e nelipsita friptura de purcel acum de Craciun ( la cei vegetarieni lipseste sigur, sau la cei ce consuma doar pui).Incercam mereu sa o preparam cat mai bine, sa se topeasca in gura, bine condimentata si sa fie pe placul familiei si al musafirilor.Cam asa procedam si noi, insa anul aceasta am inlocuit muschiuletul cu un cotlet de purcel fraged si proaspat.Va invit la masa!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 cotlet de purcel de circa 2 kg
  • 2 carnati de casa afumati
  • sare
  • piper
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1 cana cu vin rosu
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1/2 cana pasta de rosii de casa
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • ciupercute intregi (suplimentar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de purcel cu carnati la tava:

Spalam cotletul si il stegem cu un servet de bucatarie. Taiem din el felii potrivite ca si grosime.


Curatam ceapa, o spalam si o taiem rondele. Usturoiul il curatam si il pisam.


Intr-un bol punem ceapa, usturoiul, vinul, pasta de rosii, pasta de gogosari,boiaua de ardei, patrunjelul si cimbrul. Amestecam bine cu o lingura de lemn, iar la final punem sare si piper dupa gust. In tot acest amestec dam drumul bucatilor de carne. Le amestecam bine, acoperim cu folie si introducem bolul la frigider pentru 2-3 ore.


Dupa acest timp scoatem carnea din frigider si o turnam intr-o tava cu tot cu baitul pregatit. Acoperim cu o folie si introducem tava in cuptorul incins.

Lasam sa se faca la foc potrivit. Cand este patrunsa cam pe jumatate, taiem carnatul si il punem printre bucatile de friptura si cateva ciupercute am pus eu. Acoperim tava inapoi si mai lasam pana carnea este foarte bine patrunsa, gustam o bucatica ca sa ne dam seama. Ultimele 10 minute lasam carnea descoperita sa prinda putina crusta.


O scoatem din cuptor cand este gata, punem folia si o lasam sa stea asa in aburi pentru a fi frageda cand servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de purcel cu carnati la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Rocsi 1

27.12.2012, 20:03

Mai hotarati-va...tu zici ingeras, fetele bebelus..ce e pana la urma??))..deslusiti misterul..

Ina 1

27.12.2012, 20:07

Important e ca-i bun, Rocsi!

Rocsi 1

27.12.2012, 20:56

Da Ina, dar vezi tu, eu acum nu mai stiu ce e acolo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc la cuptor