Cotlet glazurat

de simona72 in Mezel de casa, 31 Ian 2016 | 3766 vizualizari

 

L-am pregatit in ideea de a inlocui mezelul cumparat din magazin. Am folosit cateva mirodenii si un sos nou achizitionat, „Sos pentru rata Peking picant”. Crusta e delicioasa, aromata, carnea usor seaca, datorita modului de preparare, dar taiata in felii subtiri merge de minune la sandvisuri. Odata cu inceperea scolii am avut nevoie de ceva preparate pentru pachetelul de la scoala, asa ca am incercat o noua varianta de mezel…

 

INGREDIENTE

1 bucata cotlet fara os de aproximativ 1,8 kg

  • 1 lingurita sare roz de Himalaya
  • 1 lingurita fulgi de chili
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri sos pentru rata Peking
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet glazurat:

Se spala carnea si se usuca, se tamponeaza cu prosoape de hartie pentru a inlatura apa.


Toate ingredientele pentru crusta se pun intr-un castron si se amesteca. Va rezulta o pasta consistenta. Cu acesata emusie se unge cotletul pe toate partile. Se aseaza cotletul pe o tava cu hartie de copt si se lasa la loc racoros 1 ora. Se da la cuptorul incins la 160 grade pentru 1 ora. Se intoarce bucata de carne si se mai lasa la cuptor pentru inca 30 minute. Dupa expirarea timpului se aduna marginile hartiei de copt, se inveleste intr-o alta hartie de copt bucata de carne, se marste temperatura la 190 grade si se mai lasa inca 30 minute. Se dezveleste carnea din hartie, se pune in cuptor cat mai aproape de gril si se lasa pana prinde crusta, aproximativ 10-15 minute. Se lasa sa se raceasca, se inveleste in hartie de copt, se da la frigider pana a doua zi, apoi se feliaza subtire si se serveste. Sa va fie de folos!!!

 

TIPS-URI

1

· Pentru a se felia cat mai usor si mai bine se da la frigider pana a doua zi

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet glazurat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

anca_rm 1

02.02.2016, 09:50

vreau si eu un pachetel cu din asta foarte bunnn

Zamfira 1

02.02.2016, 11:47

mihaelar63 1

27.04.2018, 11:52

Foarte buuun !!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc picant cu glazura de gem de caise