Cotlet glazurat

de simona72 in Mezel de casa, 31 Ian 2016 | 1810 vizualizari

 

L-am pregatit in ideea de a inlocui mezelul cumparat din magazin. Am folosit cateva mirodenii si un sos nou achizitionat, „Sos pentru rata Peking picant”. Crusta e delicioasa, aromata, carnea usor seaca, datorita modului de preparare, dar taiata in felii subtiri merge de minune la sandvisuri. Odata cu inceperea scolii am avut nevoie de ceva preparate pentru pachetelul de la scoala, asa ca am incercat o noua varianta de mezel…

 

INGREDIENTE

1 bucata cotlet fara os de aproximativ 1,8 kg

  • 1 lingurita sare roz de Himalaya
  • 1 lingurita fulgi de chili
  • 1 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri sos pentru rata Peking
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet glazurat:

Se spala carnea si se usuca, se tamponeaza cu prosoape de hartie pentru a inlatura apa.


Toate ingredientele pentru crusta se pun intr-un castron si se amesteca. Va rezulta o pasta consistenta. Cu acesata emusie se unge cotletul pe toate partile. Se aseaza cotletul pe o tava cu hartie de copt si se lasa la loc racoros 1 ora. Se da la cuptorul incins la 160 grade pentru 1 ora. Se intoarce bucata de carne si se mai lasa la cuptor pentru inca 30 minute. Dupa expirarea timpului se aduna marginile hartiei de copt, se inveleste intr-o alta hartie de copt bucata de carne, se marste temperatura la 190 grade si se mai lasa inca 30 minute. Se dezveleste carnea din hartie, se pune in cuptor cat mai aproape de gril si se lasa pana prinde crusta, aproximativ 10-15 minute. Se lasa sa se raceasca, se inveleste in hartie de copt, se da la frigider pana a doua zi, apoi se feliaza subtire si se serveste. Sa va fie de folos!!!

 

TIPS-URI

1

· Pentru a se felia cat mai usor si mai bine se da la frigider pana a doua zi

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet glazurat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (23)

Valclaudia 1

01.02.2016, 17:26

trebuie sa fie tare bun!

anca_rm 1

02.02.2016, 09:50

vreau si eu un pachetel cu din asta foarte bunnn

Zamfira 1

02.02.2016, 11:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada de carne