Cotlet haiducesc la gratar

de Sylvia in Porc, 6 Aug 2010 | 6480 vizualizari

 

Am facut aceasta reteta mai consistenta pentru o destrabalare culinara la pranz, clasicul cotlet la gratat cu cartofi rumeniti si cu salata ….nu cred ca poate sa zica cineva ca nu e bun.

 

INGREDIENTE

  •  Pentru cotletul haiducesc avem nevoie de :
  • 3 cotlete de porc cu os dar nu foarte grase, 
  • o lingurita de boia,
  • sare,
  • piper,
  • amestec de ierburi aromate ( coriandru, rozmarin si salvie maruntita),
  • 100 ml vin rosu demisec
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet haiducesc la gratar:

Se sareaza cotletul pe ambele parti si se face cu piper si se lasa asa 30 de minute la rece ,apoi se presara peste el boia si ierburi aromate si vinul si se lasa la frigider 30 de minute.


Dupa 30 de minute il scoatem si intoarcem bucatile de cotlet si mai adaugam condimente. Vinul se ingroasa de la condimente si in contact cu carnea si va forma un bait mai consistent.


Dupa ce a mai stat la frigider minim 30 de minute ( puteti sa il lasati si peste noapte ) se prajeste pe grill la foc mediu sa se patrunda bine carnea.


Este gata atunci cand este frumos rumenit, daca vreti o culoare frumoasa nu ezitati sa mai presarati putina boia in timp ce se prajeste . Eu l-am servit cu cartofi taranesti , preparati din cartofi noi rosii taiati bucati mari si fierti in apa cu sare 8 minute si apoi facuti cu sare si boia si prajiti in ulei incins 3 minute. A fost un pranz excelent .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet haiducesc la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mena29 1

07.08.2010, 10:29

O, ce pofta mi-ai facut

Sylvia 1

08.08.2010, 12:05

Multumesc de laude

Bucataras Medi 1

08.08.2010, 14:33

eu zic ca e foarte , foarte bun.........mmm.........vin cu furculitele..........

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!