Musaca de cartofi "altfel"

de diaconta in Porc, 13 Apr 2013 | 8304 vizualizari

 

Imi place foarte mult musacaua de cartofi,dar de data aceasta m-am gândit să modific puţin reţeta şi mi-a plăcut foarte mult rezultatul.Cartofii au fost cremoşi,au avut suficient sos cât să nu fie seci,deci foarte foarte buni.

 

INGREDIENTE

  • 700 g cartofi roşii

Pentru sosul de carne:

  • 400 g carne porc tocata
  • 2 buc ceapa uscata
  • fire ceapa verde
  • Un morcov
  • Ulei
  • Sare,piper,boia
  • 200 ml suc de rosii
  • Foi de dafin

Pentru sosul bechamel:

  • O lingura unt
  • O lingura faina
  • 300 ml lapte
  • Sare,piper alb,nucsoara

Mai avem nevoie de:

  • 200 g telemea de vaca
  • 50 g cascaval
  • 2 linguri smântâna
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi "altfel":

Cartofii i-am fiert cu coaja în apa cu putina sare.I-am scurs ,i-am curatat si i-am taiat felii mai groase.

Intre timp am preparat sosurile.

Pentru sosul de carne,am calit ceapa si morcovul cu putin ulei,am adaugat carnea tocata.

Am lasat pâna ce carnea s-a deschis la culoare,am condimentat si am pus apa suficienta ca sa fiarba carnea.

Spre final am adaugat sucul de rosii si foile de dafin.

Nu am lasat sa scada foarte mult sosul.

Pentru sosul bechamel,am topit untul,am pus faina,am lasat putin pe foc amestecand continuu,apoi am luat de pe foc si am adaugat laptele.La faza aceasta am amestecat cu un tel sa nu se faca cocoloase.

Am pus din nou pe foc pâna s-a îngrosat.

La final am pus sare,piper si nucşoara.

Intr-un vas am pus sos de carne,apoi un strat de cartofi,iar sos de carne,sos bechamel.

Am continuat cu înca un strat ,iar deasupra sos de carne si sos bechamel.

Peste sos am razuit telemea si cascaval si am pus 2 linguri de smântâna.

Am pus tava în cuptorul preincalzit pâna s-a rumenit deasupra.

Am servit cu muraturi asortate.

 

 

Pofta buna !!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi "altfel"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

diaconta 1

21.08.2013, 14:03

Menuco

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 09:47

interesanta musacaua ta,Dia

diaconta 1

15.11.2013, 10:17

Krysty imi place sa modific retetele,sa nu ne plictisim de aceleasi mancaruri

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete si dovlecei