Musaca de cartofi "altfel"

de diaconta in Porc, 13 Apr 2013 | 5069 vizualizari

 

Imi place foarte mult musacaua de cartofi,dar de data aceasta m-am gândit să modific puţin reţeta şi mi-a plăcut foarte mult rezultatul.Cartofii au fost cremoşi,au avut suficient sos cât să nu fie seci,deci foarte foarte buni.

 

INGREDIENTE

  • 700 g cartofi roşii

Pentru sosul de carne:

  • 400 g carne porc tocata
  • 2 buc ceapa uscata
  • fire ceapa verde
  • Un morcov
  • Ulei
  • Sare,piper,boia
  • 200 ml suc de rosii
  • Foi de dafin

Pentru sosul bechamel:

  • O lingura unt
  • O lingura faina
  • 300 ml lapte
  • Sare,piper alb,nucsoara

Mai avem nevoie de:

  • 200 g telemea de vaca
  • 50 g cascaval
  • 2 linguri smântâna
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi "altfel":

Cartofii i-am fiert cu coaja în apa cu putina sare.I-am scurs ,i-am curatat si i-am taiat felii mai groase.


Intre timp am preparat sosurile.


Pentru sosul de carne,am calit ceapa si morcovul cu putin ulei,am adaugat carnea tocata.


Am lasat pâna ce carnea s-a deschis la culoare,am condimentat si am pus apa suficienta ca sa fiarba carnea.


Spre final am adaugat sucul de rosii si foile de dafin.


Nu am lasat sa scada foarte mult sosul.


Pentru sosul bechamel,am topit untul,am pus faina,am lasat putin pe foc amestecand continuu,apoi am luat de pe foc si am adaugat laptele.La faza aceasta am amestecat cu un tel sa nu se faca cocoloase.


Am pus din nou pe foc pâna s-a îngrosat.


La final am pus sare,piper si nucşoara.


Intr-un vas am pus sos de carne,apoi un strat de cartofi,iar sos de carne,sos bechamel.


Am continuat cu înca un strat ,iar deasupra sos de carne si sos bechamel.


Peste sos am razuit telemea si cascaval si am pus 2 linguri de smântâna.


Am pus tava în cuptorul preincalzit pâna s-a rumenit deasupra.


Am servit cu muraturi asortate.




Pofta buna !!!!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi "altfel"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

diaconta 1

21.08.2013, 14:03

Menuco

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 09:47

interesanta musacaua ta,Dia

diaconta 1

15.11.2013, 10:17

Krysty imi place sa modific retetele,sa nu ne plictisim de aceleasi mancaruri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Musaca cu cartofi si carne de porc