Cotlet marinat la gratar si garnitura de cartofi cu malai

de Rocsi in Porc, 11 Mai 2013 | 3293 vizualizari

 

Este genul de meniu care imi place. Cand esti in criza de timp iti poti potoli imediat foamea cu acest preparat. Am ales ca si garnitura cartofii cu malai pentru ca nu am mancat din copilarie si s-au potrivit de minune!

 

INGREDIENTE

Pentru cotlet:

  • 4 felii cotlel de porc dezosat
  • 1 lingura mustar
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1/4 lingurita busuioc uscat
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • 3 linguri vin rosu
  • 1 lingurita miere

Pentru cartofi:

  • 4-5 cartofi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • 1 varf boia de ardei dulce
  • malai
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet marinat la gratar si garnitura de cartofi cu malai:

Cotletul:

Spalam feliile de cotlet, le tamponam cu un servet si le batem putin cu ciocanul de snitele.

Intr-un bol pregatim marinata: curatam usturoiul si il pisam.

Punem mustarul, mierea, usturoiul si le frecam cu uleiul, sare si piper.

Adaugam boiaua dulce, cimbrul, busuiocul si la final vinul.

Bagam carnea in marinata, le invartim pe ambele parti, le acoperim si le dam la frigider macar pentru 30 de minute.

Dupa acest timp, incingem o tigaie grill si punem cotletele la facut.

Le rumenim pe ambele parti, dar nu le lasam prea mult sa nu se usuce.


Garnitura de cartofi:

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem felii mai maricele.

Punem sare si piper dupa gust, uleiul, rozmarinul, boiaua de ardei si ii amestecam bine.

Tapetam o tava cu hartie de copt, punem o canita mica de apa in tava (ca sa nu se usuce prea tare cartofii) si cartofii.

Deasupra presaram malai si introducem tava in cuptorul incins.

Incercam cartofii cu o furculita si daca sunt bine patrunsi ii scotem, ii lasam 5 minute la racorit si servim alaturi de cotlel.

Pofta buna si nu uitati cotletele le rumeniti cu 5 minute inainte sa scoatem cartofii pentru a fi totul cald!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet marinat la gratar si garnitura de cartofi cu malai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (49)

Rocsi 1

09.11.2013, 19:32

Multumesc Ligia

Krystyan Trendy 1

15.11.2013, 06:36

foarte bun

Rocsi 1

15.11.2013, 12:20

Krysty

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu cotlet si piept de pui