Cotlete de miel cu sos de cirese amare si cimbrisor

de Ksenya in , 2 Iul 2018 | 2848 vizualizari

 

Va recomand o minunatie de cotlete. Sunt suculente si fragede, care pe deasupra se fac si usor. Va indemn sa le incercati.
 

 

INGREDIENTE

  • 8 cotlete de miel
  • o bucata unt
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingurita rasa cimbrisor Delikat
  • Piper Delikat
  • 1 cana cirese negre amare
  • 250 ml vin rosu dulce
  • Sare dupa gust
  • 2 lingurite melasa din trestie de zahar sau zahar brun
  • 1 crenguta de rozmarin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de miel cu sos de cirese amare si cimbrisor:

Cotletele le saram, le piperam, le stropim cu un pic de ulei, le acoperim si lasam la temperatura camerei 15 minute.

Intr-o tigaie turnam uleiul, asteptam sa incazeasca uleiul si adaugam usturoiul zdrobit cu lama cutitului. Cand usturoiul s-a rumenit, il scoatem si-l aruncam.

Adaugam coastele si bucata de unt, crenguta de rozmarin, rumenim carnea pe ambele parti si le scoatem si le punem intr-o tava pentru cuptor. Procedam la fel si cu celelalte cotlete ramase.

Dam cotletele la cuptor (incalzit in prealabil ) pentru 10 minute la 180 grade C.

Intre timp pregatim sosul.

In sosul ramas de la cotlete, adaugam vinul, melasa si ciresele fara samburi precum si cimbrisorul, lasam la foc mediul pana sosul se leaga.

 Piperam si saram dupa gust.

 

 Se scot cotletele din cuptor  pe un platou fierbinte  si se servesc imediat  cu cartofi copti si sos de cirese amare .

 

 Pofta buna !

TIPS-URI

1

Aduceti carnea la temperature camerei, inainte de a fi fripta. Incercati sa folositi melasa in loc de zahar, melasa ii da o aroma si gust aparte. In cazul in care cotletele sunt cu mai multa grasime, mai scoateti din sosul rezultat cateva linguri de grasime, inainte de adauga vinul. In cazul in care nu dispuneti de cirese amare, puteti incerca cu visine sau prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de miel cu sos de cirese amare si cimbrisor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel cu cartofi