“Courtesan au Chocolat”, desertul din filmul “The Grand Budapest Hotel”

de Nu e moft in Prajituri, 25 Apr 2014 | 876 vizualizari

 

Aţi văzut “The Grand Budapest Hotel”?

“Courtesan au Chocolat” e un desert din gogoşele choux a la creme, care alături de personajele simpatice – Gustave H. şi Zero Moustafa – conturează atmosfera vremurilor din The Grand Budapest Hotel. Filmul mi-a plăcut foarte tare şi am fost foarte bucuroasă să găsesc reţeta pe www.buyyfeed.com.

Nu vă povestesc despre film, ca să nu vă stric distracţia în cazul în care nu l-aţi văzut încă. În schimb, vă pot povesti despre desert. Reţeta o găsiţi şi pe link-ul de mai sus. Eu l-am preparat de două ori, aşa că o să postez varianta care mi-a plăcut mai mult.

 

INGREDIENTE

ALUAT

  • 125 ml apă
  • 125 ml lapte
  • 100 g unt cu 80% grăsime
  • 1/2 linguriţă sare
  • o lingură rasă de zahăr
  • 150 g făină
  • 4 ouă

CREMĂ- Şarlotă de ciocolată

  • 300 ml lapte
  • 4 gălbenuşuri mari
  • 100 g zahăr
  • 3 linguri amidon
  • 200 g ciocolată neagră
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA “Courtesan au Chocolat”, desertul din filmul “The Grand Budapest Hotel”:

 

ALUATUL

Pasul 1 Am pus apa, laptele şi sarea la fiert. Se adaugă untul în bucăţi şi zahărul. 

Pasul 2 În momentul în care încep să fiarbă, se retrage de pe flacără şi se varsă făina dintr-o mişcare, frecând energic pasta până se desprinde de pe vas. 

Pasul 3 Se continuă frecarea aluatului până se mai răceşte şi se adaugă, unul câte unul, ouăle întregi. 

Pasul 4 Am lăsat aluatul să se răcorească. Între timp am făcut crema.

CREMA

Pasul 5 Am amestecat gălbenuşurile cu zahărul şi amidonul, plus un pic de lapte rece. După ce s-a omogenizat, am adăugat şi restul laptelui şi am pus compoziţia la foc mic, amestecând tot timpul.  

Pasul 6 După ce s-a întărit şarlota, am adăugat ciocolata şi am dat crema la rece. 

Pasul 7 Am pus aluatul in sacul de pasticerie si am facut rozete din aluat pe care le-am copt la foc potrivt, 25 min.

Pasul 8 Când au fost gata, le-am lăsat să se răcească, le-am umplut cu crema de ciocolată şi le-am decorat cu royal icing (albuş amestecat cu 300 g zahăr pudră şi o lingură de apă de trandafiri).

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "“Courtesan au Chocolat”, desertul din filmul “The Grand Budapest Hotel”" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Alexandra Elena

Alexandra Elena 1

25.04.2014, 18:06

Rocsi

Rocsi 1

25.04.2014, 19:06

Yamiii

MotanLaOale

MotanLaOale 1

26.04.2014, 00:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!