Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata

de Brindusa in Prajituri, 30 Iun 2011 | 17828 vizualizari

 

In sfarsit, sunt in vacanta. Prin urmare, stau din ce in ce mai putin pe acasa. Rezultatul? Postarile mele sunt din ce in ce mai rare. Asta nu inseamna insa ca nu mai bucataresc. Chiar si in deplasare am timp de facut ceva bun. Pentru cei dragi.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua, separate
  • 400 ml smantana, facuta frisca
  • 250 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 3 lingurite gelatina + 10 linguri lapte rece
  • 200 g piscoturi de sampanie
  • fructe din compot: ananas, mandarine
  • Pentru glazura
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 ml smantana, nebatuta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata:

Amesteca laptele cu zaharul, pe foc, pana ce zaharul se topeste. Lasa amestecul sa se racoreasca putin.

Omogenizeaza usor galbenusurile. Toarna amestecul cu lapte in galbenusuri, in fir subtire, amestecand mereu ca sa nu se coaca galbenusurile

 Toarna amestecul la loc in oala si amesteca-l la foc foarte mic pana cand devine ca o crema. Ai grija sa amesteci mereu, ca sa nu se branzeasca. Lasa la racit.

 Amesteca gelatina cu laptele si lasa pana ce tot lichidul e absorbit. Amesteca gelatina in crema de ou calduta.

Bate albusurile spuma.

Cand crema de oua s-a racit, adauga frisca si amestec-o bine. Adauga si albusurile spuma si amesteca usor, ca sa nu se lase. 

Tapeteaza forma dorita cu folie de plastic, lasand mai multa pe margini ca sa o poti indoi desupra formei. Pune pe baza si de jur imprejur piscoturi. Pune cateva fructe

 Toarna jumatate din crema. Pune restul de fructe. Toarna restul de crema. Pune un strat de piscoturi.

Acopera tortul cu folie si pune-l la frigider pentru 12- 24 de ore.

Scoate folia de deasupra si rastoarna tortul pe o tava. Scoate cu grija toata folia.

Taie marunt ciocolata. Incalzeste smantana, fara sa o fierbi. Pune ciocolata inauntru, lasa cateva minute, apoi amesteca bine pana se face o crema. Toarna glazura peste tort.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu gutui