Prajitura cu aluat ras

de alinutza1983 in Prajituri, 6 Mai 2012 | 11445 vizualizari

 

O prajitura deliciosa..pe care am facut-o cu ceva vreme in urma, dar ratacisem pozele. Reteta e luat de aici de pe bucataras, dar am facut cateva mici modificari.

 

INGREDIENTE

  •  
  • 2 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 150 ml apa fierbinte
  • 5 linguri cu unt topit
  • 550 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 borcan gem de prune
  • coaja rasa de lamaie
  • esenta de rom
  • nuca macinata mare
  • zahar pudra vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu aluat ras:

1. Intr-un castron incapator mixam ouale cu zaharul, coaja rasa de lamaie , apa clocotita si untul topit, apoi adaugam faina cernuta (amestecata cu praful de copt).


2. Din aluatul obtinut pastram cam 1/3 pe care il mai amestecam cu faina ca sa obtinem un aluat tare care se poate faramita.


3 Tapetam o tava ( 25/35 cm) cu hartie de copt si intindem foaia de aluat. Acoperim foaia cu gemul amestecat cu nuca si esenta de rom, iar la final radem aluatul ramas.


4. Dam prajitura la cuptor pentru o jumatate de ora, la temperatura medie (175-180 de grade).

 

TIPS-URI

1

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu aluat ras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

alinutza1983 1

08.05.2012, 10:23

ionela2682 1

08.05.2012, 10:37

Si eu faceam ceva asemanator...

adela_64 1

23.01.2014, 09:07

Hmmmm! Imi ploua-n gura! La favorite cu ea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu 2 creme de ciocolata