O prajitura deliciosa..pe care am facut-o cu ceva vreme in urma, dar ratacisem pozele. Reteta e luat de aici de pe bucataras, dar am facut cateva mici modificari.
1. Intr-un castron incapator mixam ouale cu zaharul, coaja rasa de lamaie , apa clocotita si untul topit, apoi adaugam faina cernuta (amestecata cu praful de copt).
2. Din aluatul obtinut pastram cam 1/3 pe care il mai amestecam cu faina ca sa obtinem un aluat tare care se poate faramita.
3 Tapetam o tava ( 25/35 cm) cu hartie de copt si intindem foaia de aluat. Acoperim foaia cu gemul amestecat cu nuca si esenta de rom, iar la final radem aluatul ramas.
4. Dam prajitura la cuptor pentru o jumatate de ora, la temperatura medie (175-180 de grade).
1
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro