Cous-cous cu legume

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 12 Feb 2015 | 1195 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta Sylviei,in loc de naut eu am pus fasole http://www.bucataras.ro/retete/couscous-cu-legume-60840.html

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pahar cous cous
  • 2-3 pahare de apa
  • 1/2 ceapa alba
  • 1 bucata praz
  • 1 morcov
  • 1 conserva de fasole
  • 1 dovlecel mic zucchini
  • 1 lingura ulei masline
  • 1 cubulet de unt
  • sare/piper/fulgi de chilli/busuioc/oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cous-cous cu legume:

Ceapa se toaca marunt,iar morcovul rondele si se pun la calit in uleiul de masline,dupa cateva minute se pune apa cat sa acopere si se lasa la foc potrivit sa fiarba.


Dovlecelul zucchini se spala bine se taie in doua si feliute cat mai subtiri(eu l-am lasat cu coaja),prazul se taie rondele si se adauga peste legumele calite,se pune untul,condimentele si apa cat sa acopere.


Cand sunt aproape fierte legumele se pune si fasolea scursa de zeama si clatita sub jet de apa rece.


Se mai lasa cateva minute pana scade putin zeama.


Cous cous-ul se pune intr-o craticioara,se pune apa si se lasa la foc mic sa fiarba(cam 5 minute),se pune oregano si sare si se amesteca des.


In mijlocul farfurieri se pune cous cous-ul,iar pe margine legumele.Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate servii cu muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous-cous cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Bya Ralu 1

13.02.2015, 15:07

ruxyca

Bya Ralu 1

13.02.2015, 15:08

mena cu mare drag

Bya Ralu 1

13.02.2015, 15:09

cristina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Garnitura orez cu legume si ciuperci