Covridog pentru mic dejun

de rodica_m in Aperitive / Garnituri, 27 Oct 2011 | 7186 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cremvusti
  • 300 gr faina
  • 150 ml apa calduta
  • 4 gr drojdie
  • 2 oua
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • o priza de sare
  • 30 gr susan
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covridog pentru mic dejun:

Pregatim aluatul in care vom rula cremvustii:


In apa calduta vom pune drojdia si lingurita de zahar, amestecam pana se omogenizeaza si se topeste zaharul si turnam maiaua peste faina, adaugam sarea si un ou.


Framantam pana nu se lipeste de mana, pentru ca acest lucru sa se intample mai repejor adaugam uleiul treptat si iar framantam. Trebuie sa rezulte un aluat elastic. Lasam la crescut la cald cam 30 min.


Intre timp curatam cremvustii de pielita. In jumatatea de kg de cremvusti pe care am luat-o eu au fost 10 cremvusti.


Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 10 bilute. Rulam fiecare biluta cu mainile pe masa infainata. In asa fel obtinem o bagheta lunga pe care o aplatizam cu degetele. Luam un cremvusti si de jur imprejulrul lui rasucim bagheta de aluat.


Repetam operatiunea pana terminam cremvustii. Ii punem in tava tapetata cu hartie de copt.


Batem un ou cu putina sare si ungem fiecare covridog. Apoi presaram susanul.


Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180 C pentru aproximativ 1h si 15 min.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Impartiti alautul in 10 bilute, insa daca vi se pare prea mult aluat, adaptati marimea bilutelor in functile de lungimea cremvustilor. Din aluatul ramas puteti modela painici pe care le coaceti si le folositi la hamburgeri.

2

Pentru a se coace uniform, fara sa se arda la talpa, eu am pus o tava cu putina apa sub tava cu covridogi. Daca aveti insa incredere in cuptorul dvs nu mai este nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covridog pentru mic dejun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

LUK 1

29.10.2011, 09:26

buni si frumosi

rodica_m 1

29.10.2011, 11:15

Miuta
Mirela
Luk

jolygina 1

30.10.2011, 09:42

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Mini pateuri cu branza