Covridog pentru mic dejun

de rodica_m in Aperitive / Garnituri, 27 Oct 2011 | 7426 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cremvusti
  • 300 gr faina
  • 150 ml apa calduta
  • 4 gr drojdie
  • 2 oua
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • o priza de sare
  • 30 gr susan
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covridog pentru mic dejun:

Pregatim aluatul in care vom rula cremvustii:


In apa calduta vom pune drojdia si lingurita de zahar, amestecam pana se omogenizeaza si se topeste zaharul si turnam maiaua peste faina, adaugam sarea si un ou.


Framantam pana nu se lipeste de mana, pentru ca acest lucru sa se intample mai repejor adaugam uleiul treptat si iar framantam. Trebuie sa rezulte un aluat elastic. Lasam la crescut la cald cam 30 min.


Intre timp curatam cremvustii de pielita. In jumatatea de kg de cremvusti pe care am luat-o eu au fost 10 cremvusti.


Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 10 bilute. Rulam fiecare biluta cu mainile pe masa infainata. In asa fel obtinem o bagheta lunga pe care o aplatizam cu degetele. Luam un cremvusti si de jur imprejulrul lui rasucim bagheta de aluat.


Repetam operatiunea pana terminam cremvustii. Ii punem in tava tapetata cu hartie de copt.


Batem un ou cu putina sare si ungem fiecare covridog. Apoi presaram susanul.


Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180 C pentru aproximativ 1h si 15 min.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Impartiti alautul in 10 bilute, insa daca vi se pare prea mult aluat, adaptati marimea bilutelor in functile de lungimea cremvustilor. Din aluatul ramas puteti modela painici pe care le coaceti si le folositi la hamburgeri.

2

Pentru a se coace uniform, fara sa se arda la talpa, eu am pus o tava cu putina apa sub tava cu covridogi. Daca aveti insa incredere in cuptorul dvs nu mai este nevoie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covridog pentru mic dejun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

LUK 1

29.10.2011, 09:26

buni si frumosi

rodica_m 1

29.10.2011, 11:15

Miuta
Mirela
Luk

jolygina 1

30.10.2011, 09:42

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chifle umplute