Covrigei cu sare si miere

de adasev12 in Piine, 20 Oct 2010 | 9169 vizualizari

 

chiar daca e deja noapte, eu va poftesc la un covrigel cald, dulce sau sarat....cum va place....daca nu lasati pe dimineata....

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 15 g drojdie
  • o lg zahar
  • o l-ita de sare
  • 50 g margarina topita
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa
  • pt covrigeii sarati:
  • 1 l-ita faina si o juma de l-ita sare
  • pt cei dulci:
  • o l-ita miere
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei cu sare si miere:

drojdia se dizolva in apa calduta si se amesteca cu sarea si zaharul, se lasa apoi vreo 15 min  la loc cald.

se pune faina intr-un vas , in mijloc se pune maiaua de drojdie si se amesteca  usor, apoi se adauga laptele caldut si apa tot calda, apoi margarina topita, dar nu f calda....se amesteca toate f bine, apoi se rastoarna pe masa si se framanta fff bine, cam 15 min, pana incepe aluatul sa faca basicute si se crapa...cu cat e framantat mai bine, cu atat va fi mai pufos. se pune inapoi aluatul in vas , s epresara cu faina si se acopera cu un prosop gros. se da la loc cald cca 45-50 min. eu am pornit focul la un ochi la aragaz, am dat la minim, am pus peste o tava cu fundul in sus, apoi un prosop si vasul cu aluat peste. am lasat asa, si cand s-a infierbantat prea tare, l-am luat un timp , apoi l-am pus iar aproape de caldura. in 45 min a crescut ffff frumos, am scos apoi aluatul si l-am mai framantat vreao 3-4 min apoi l-am lasat iar la cald inca o juma de ora. timp in care a crescut iar .

se imparte apoi aluatul in 20 de buc, se lucreaza fiecare bucatica pana ajunge la grosimea unei grisine, se rasuceste sub forma de covrigel si se pune in tava unsa cu un si tapetata cu faina. cred ca cu foaie de copt era mai bine, dar nu am avut acum. jumatate din aluat l-am facut sub forma de coronita impletita in trei.

dam covrigeii la cuptorul preincalzit in prealabil la 220 g pt 10 min, scoatem si ii ungem cu maia sarata facuta din faina, sare si apa, iar cei sub forma de coronita ii ungem cu miere. se mai lasa la cuptor inca 8-10 min nu mai mult.

TIPS-URI

1

din cauza margarinei vor ramane usor faramiciosi, nu se vor usca, si vor fi f buni si reci( se poate folosi si ulei, dar personal cred ca margarina e o optiune mult mai buna)

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu sare si miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

adasev12 1

21.10.2010, 21:18

mersi lilikule!

Laly 1

21.10.2010, 22:25

Si eu vreau un covrigel

adasev12 1

21.10.2010, 22:54

sigur laly, si tu...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv covrigei cu susan