Covrigei cu sare si miere

de adasev12 in Piine, 20 Oct 2010 | 8655 vizualizari

 

chiar daca e deja noapte, eu va poftesc la un covrigel cald, dulce sau sarat....cum va place....daca nu lasati pe dimineata....

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 15 g drojdie
  • o lg zahar
  • o l-ita de sare
  • 50 g margarina topita
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa
  • pt covrigeii sarati:
  • 1 l-ita faina si o juma de l-ita sare
  • pt cei dulci:
  • o l-ita miere
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei cu sare si miere:

drojdia se dizolva in apa calduta si se amesteca cu sarea si zaharul, se lasa apoi vreo 15 min  la loc cald.

se pune faina intr-un vas , in mijloc se pune maiaua de drojdie si se amesteca  usor, apoi se adauga laptele caldut si apa tot calda, apoi margarina topita, dar nu f calda....se amesteca toate f bine, apoi se rastoarna pe masa si se framanta fff bine, cam 15 min, pana incepe aluatul sa faca basicute si se crapa...cu cat e framantat mai bine, cu atat va fi mai pufos. se pune inapoi aluatul in vas , s epresara cu faina si se acopera cu un prosop gros. se da la loc cald cca 45-50 min. eu am pornit focul la un ochi la aragaz, am dat la minim, am pus peste o tava cu fundul in sus, apoi un prosop si vasul cu aluat peste. am lasat asa, si cand s-a infierbantat prea tare, l-am luat un timp , apoi l-am pus iar aproape de caldura. in 45 min a crescut ffff frumos, am scos apoi aluatul si l-am mai framantat vreao 3-4 min apoi l-am lasat iar la cald inca o juma de ora. timp in care a crescut iar .

se imparte apoi aluatul in 20 de buc, se lucreaza fiecare bucatica pana ajunge la grosimea unei grisine, se rasuceste sub forma de covrigel si se pune in tava unsa cu un si tapetata cu faina. cred ca cu foaie de copt era mai bine, dar nu am avut acum. jumatate din aluat l-am facut sub forma de coronita impletita in trei.

dam covrigeii la cuptorul preincalzit in prealabil la 220 g pt 10 min, scoatem si ii ungem cu maia sarata facuta din faina, sare si apa, iar cei sub forma de coronita ii ungem cu miere. se mai lasa la cuptor inca 8-10 min nu mai mult.

TIPS-URI

1

din cauza margarinei vor ramane usor faramiciosi, nu se vor usca, si vor fi f buni si reci( se poate folosi si ulei, dar personal cred ca margarina e o optiune mult mai buna)

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu sare si miere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv covrigei cu susan