Aperitiv covrigei cu susan

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 29 Aug 2020 | 563 vizualizari

 

Am pregătit acești covrigei cu Mixul pentru sărățele sau covrigei Dr. Oetker. Au ieșit tare buni!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 Mix pentru sărățele sau covrigei Dr. Oetker (350 g),
  • 1 ou,
  • 2 linguri oțet,
  • 50 ml apă,
  • 1 plic drojdie uscată Dr. Oetker,
  • 100 g unt rece/margarină,
  • În plus:
  • 1 ou pentru uns,
  • Susan rumenit, după gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv covrigei cu susan:


Pui, într-un bol încăpător, mixul cu drojdia, tai untul/magarina rece fâșii subțiri și apoi le amesteci pe toate, sfărâmițându-le cu degetele. Adaugi oțetul, apa și oul, amesteci și frămânți până obții un aluat omogen.


Dai aluatul la frigider o oră, pentru a nu se înmuia pe masă și a-l lucra mai ușor.


Tai aluatul în două bucăți, le prelucrezi pe rând.


Întinzi prima foaie de aluat, din care decupezi covrigei cu o formă de patiserie. Eu nu am avut formă specială pentru covrigei și tare mi-ar fi plăcut, însă nu am renunțat și i-am făcut eu. Astfel, tai fâșii subțiri și lungi, rulezi fiecare fâșie un pic, ca să capete forma unui șnur. O așezi în formă de U, iei cele două capete și treci un capăt pe sub celălalt, aduci apoi vârfurile pe partea de jos a literei U.


Așezi covrigeii într-o tavă cu hârtie de copt, îi ungi cu oul bătut puțin înainte. Presari semințe de susan rumenit înainte într-o tigaie fără grăsime, fără sare.


Dai tava la cuptorul preîncălzit (eu am cuptor cu gaz), pentru 15 minute, la foc mediu.


Procedezi la fel și cu aluatul rămas.


Poftă Bună!


Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:


https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/08/covrigei-cu-susan.html


Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv covrigei cu susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

30.08.2020, 21:53

Imi plac mult acesti covrigei! Nu stiu cum este acest mix, ca nu am incercat niciodata!

abstract01 1

30.08.2020, 22:55

Ancutsa 1

31.08.2020, 10:07

Va multumesc frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitive oua umplute