Covrigi Bagels cu miere

de noiinbucatarie in Prajituri, 12 Oct 2016 | 754 vizualizari

 

Covrigi foarte gustosi, pufosi si nu foarte greu de facut. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/covrigi-bagels-cu-miere/

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina,
  • 250 ml lapte,
  • 100 g zahar,
  • 1 lingura de unt,
  • 2 lingurite de drojdie uscata,
  • 1 ou,
  • un praf de sare,
  • susan,
  • miere pentru uns la final.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi Bagels cu miere:

Se incalzeste laptele pe foc,se pune apoi asa cald intr-un castron, se adauga zaharul si untul si se dizolva.Se lasa la racit.Cand laptele este aproape racit ( doar putin trebuie sa fie caldut) se adauga drojdia si se omeogenizeaza.Se separa albusul de galbenus : galbenusul se preste pentru uns covrigii la sfarsit, iar albusul se bate spuma.

Se adauga peste laptele din castron faina, albusul de ou batut spuma si praful de sare. Se framanta foarte putin si se lasa la dospit 40-50 de min.Coca rezultata nu este foarte tare.


Dupa ce s-a dospit aluatul, se imparte in 12 parti.


Din fiecare parte se face cate o bila, iar in mijlocul acesteia se face o gaura cu degetul si se mai intinde sa se mareasca mai mult.


Se pune o cratita cu apa la fiert. Cand s-a fiert apa, se adauga cate 3-4 covrigi si se lasa cam 30-35 de secunde in apa (daca se lipesc de fundul cratitei, se dezlipesc usor cu furculita sau lingura).


Se pun in tava tapetata cu hartie de copt , se ung cu galbenusul de ou si se presara seminte de susan.


Cand sunt gata se ung cu miere cat sunt calzi.

 

TIPS-URI

1

Nu este obligatoriu sa ii ungeti cu miere, sunt foarte buni si simpli.

2

Se servesc cu un ceiut sau un pahar de lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi Bagels cu miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

noiinbucatarie 1

13.10.2016, 17:16

Catalina L 1

15.10.2016, 18:56

noiinbucatarie 1

15.10.2016, 19:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy - cu urda si visine