Covrigi bavarezi

de ioana_lupu in Piine, 26 Mar 2020 | 255 vizualizari

 

Sunt foarte buni covrigii acestia. Sunt crocanti la exterior si foarte pufosi in interior.
A fost prima oara cand i-am facut si presimt ca ii voi face destul de des deoarece au avut mare succes la mine in familie.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 lingurite sare
  • 25 g cub drojdie sau 10 g drojdie uscata
  • 150 g apa
  • 150 g lapte
  • 1 lingura miere
  • 3 lg ulei
  • 1 plic bicabonat sodiu sau 4 linguri rase
  • susan, mac, fulgi de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi bavarezi:

Incalzim putin apa cu laptele si cu mierea. Adaugam aici 100 g faina si drojdia (cand laptele e caldut, sa nu ne arda la mana), omogenizam si lasam deoparte pentru 10-15 minute, timp in care se activeaza drojdia.


In bolul mixerului punem restul de faina, sarea si compozitia de mai sus si adaugam si uleiul. Framantam pana cand devine un aluat elastic si nu se mai lipeste de bol, respectiv de maini ( aprox. 10 min). Lasam aluatul la dospit pentru 1 h.


Scoatem aluatul din bol pe suprafata de lucru putin infainata. Formam 8 bile egale si le mai lasam 10 minute.


Intre timp, punem la fiert apa cu bicarbonatul de sodiu.


Formam cate un covrig din fiecare bila de aluat si ii punem pentru 30 de secunde, in apa care fierbe, apoi ii intoarcem pe cealalta parte pentru inca 30 secunde. Ii transferam pe tava de cuptor si ii presaram cu mac sau susan sau sare.


Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 200 C. Dam tava la cuptor pentru 15 minute, pana cand sunt rumeniti.


Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi bavarezi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 50 %
599.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

28.03.2020, 09:05

mmm gustosi!

Rocsi 1

28.03.2020, 20:42

Ce faini sunt si cat de buni!

ioana_lupu 1

29.03.2020, 21:35

Multumesc pt aprecieri. Si mie mi s-a parut mult bicarbonat, dar am cautat mai multe retete si toate erau asa. Pana la urma, sunt doar scufundati câteva secunde in apa cu bicarbonat si cred ca acest lucru ajuta la crusta frumoasă.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine

de Dea_Dea 6

ieri la 23:56

Talmes-balmes

ieri la 19:21

Desert tort din biscuiti, de post

de RODIMUR 7

ieri la 13:57

RETETA RECOMANDATA
Covrigi de casa