Covrigi bavarezi

de ioana_lupu in Piine, 26 Mar 2020 | 6523 vizualizari

 

Sunt foarte buni covrigii acestia. Sunt crocanti la exterior si foarte pufosi in interior.
A fost prima oara cand i-am facut si presimt ca ii voi face destul de des deoarece au avut mare succes la mine in familie.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 lingurite sare
  • 25 g cub drojdie sau 10 g drojdie uscata
  • 150 g apa
  • 150 g lapte
  • 1 lingura miere
  • 3 lg ulei
  • 1 plic bicabonat sodiu sau 4 linguri rase
  • susan, mac, fulgi de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi bavarezi:

Incalzim putin apa cu laptele si cu mierea. Adaugam aici 100 g faina si drojdia (cand laptele e caldut, sa nu ne arda la mana), omogenizam si lasam deoparte pentru 10-15 minute, timp in care se activeaza drojdia.

In bolul mixerului punem restul de faina, sarea si compozitia de mai sus si adaugam si uleiul. Framantam pana cand devine un aluat elastic si nu se mai lipeste de bol, respectiv de maini ( aprox. 10 min). Lasam aluatul la dospit pentru 1 h.

Scoatem aluatul din bol pe suprafata de lucru putin infainata. Formam 8 bile egale si le mai lasam 10 minute.

Intre timp, punem la fiert apa cu bicarbonatul de sodiu.

Formam cate un covrig din fiecare bila de aluat si ii punem pentru 30 de secunde, in apa care fierbe,  apoi ii intoarcem pe cealalta parte pentru inca 30 secunde. Ii transferam pe tava de cuptor si ii presaram cu mac sau susan sau sare.

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 200 C. Dam tava la cuptor pentru 15 minute, pana cand sunt rumeniti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi bavarezi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Covrigi cu mac si sare (opariti si copti)