Covrigi sarati

de retete bune in Piine, 6 Mar 2015 | 4532 vizualizari

 

Merg foarte bine cu sana sau iaurt de casa....hmm ce bunatate! Credeti-ma merita incercati!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 50 ml ulei
  • 150 ml apa calduta
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 7 gr drojdie uscata
  • 1 ou pt uns deasupra
  • 2 linguri de faina pt stropit deasupra
  • 1/2 lingurita sare pt stropit deasupra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi sarati:

Punem intr-un vas drojdia, zaharul, o lingura de faina si putin lapte cald din cantitatea prevazuta in reteta. Se amesteca si se lasa la dospit.

Intre timp cernem faina si o punem intr-un lighean apoi adaugam sarea (prima cantitate de sare din reteta). Drojdia dospita o punem peste faina si se omogenizeaza. Apa calduta, laptele si uleiul se amesteca intre ele si incepem sa framantam. Aluatul la inceput e lipicios dar in 5 minute de framantat isi va schimba textura. Vom obtine un aluat moale nicidecum vartos pe care il vom pune intr-un vas uns cu ulei, acoperim si punem la dospit (daca aluatul e putin lipicios si dupa framantat mai adaugati putin ulei)

Intre timp ce aluatul va dospi ne vom ocupa de saramura cu care vom stropi covrigii. Faina si sarea se amesteca intre ele si adaugam putin cate putin apa rece amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Vom obtine un aluat subtire ca cel de clatite ...poate putin mai grosut, dupa care lasam deoparte.

Preincalzim cuptorul la 230 grade. Sscoatem aluatul dospit si il impartim in 10 bucati, fiecare bucata se intinde intr-un snur lung de circa 60 cm si se da forma de covrig. Snurul se prinde de capete, se indoaie in jumatate si capetele se rasucesc o data apoi se ridica capetele si se lipesc sub partea de sus a covrigului, se aranjeaza gaurile covrigului ca sa fie uniforme. Covrigii vor iesi de marimea unei palme deci in tava vor incapea 4 sau 5 bucati. Se aseaza pe hartie de copt si se lasa la dospit 10 minute. Se ung cu ou batut si se introduc la cuptor. Se coc circa 10 minute, cand vedem ca au prins culoare auriese scot din cuptor si cu o lingurita prelingem din saramura peste covrigi. Se introduc in cuptor din nou si se mai lasa 5 minute timp in care saramura se usuca si va deveni gumoasa.

 

TIPS-URI

1

Snurul de aluat trebuie sa fie mai subtire poate de grosimea degetului mic de la mana in cazul in care dorim covrigi subtiri si uscati,iar daca ii dorim mai moi atunci snurul trebuie sa fie putin mai gros circa de 1 cm .

2

Dupa ce ati uns cu ou covrigi puteti presara susan sau mac!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi sarati" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bagels