Paine de casa ca la Botosani

de marcela1979 in Piine, 21 Mai 2013 | 5659 vizualizari

 

Tot in cuptor este facuta,putin mai deosebita.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 1 lingurita sare
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 cub drojdie
  • 100 ml lapte
  • 400 ml apa
  • 100 ml ulei
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa ca la Botosani:

 Se cerne faina intr-un vas adanc. Facem loc la mijloc unde punem drojdia inmuiata cu 100 gr de zahar si 100 ml de lapte caldut, dupa care lasam o jumatate de ora la crescut. Adaugam 2 oua, 100 gr zahar, sarea  si incepem sa framantam adaugand cate putina apa calduta pana cand se dezlipeste aluatul de pe mana.La urma adaugam uleiul si mai framantam un pic.Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Tava de cozonac se unge cu ulei si incepem sa asezam painea acolo.La inceput impletim 2 fasii subtiri de aluat si le punem pe fundul tavii ,apoi incepem sa impletim painea : 2 fasii mai groase de aluat apoi inca una peste ele .Se aseaza in tava ,se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor pana se rumeneste.

 

TIPS-URI

1

Cuptorul de lemne trebuie sa fie bine ars de cineva care stie

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa ca la Botosani" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Paine de casa ca la Botosani-0
Paine de casa ca la Botosani-1
Paine de casa ca la Botosani-2
Paine de casa ca la Botosani-3
Paine de casa ca la Botosani-4
Paine de casa ca la Botosani-5
Paine de casa ca la Botosani-6
Paine de casa ca la Botosani-7
Paine de casa ca la Botosani-8
Paine de casa ca la Botosani-9

COMENTARII (16)

babi5

babi5 1

21.05.2013, 14:07

Bunaaaaaaaaaaaaaaa!!

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

22.05.2013, 10:26

La favorite cu ea!

marcela1979

marcela1979 1

22.05.2013, 17:05

va multumesc pentru aprecieri si ma bucur ca va place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!