Cozonac cu cacao

de tarasmariana in Dulciuri, 31 Mar 2015 | 2273 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 375 ml lapte
  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 5 oua
  • 20 g drojdie uscata
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 3 albusuri
  • 3 linguri cacao
  • Zeama de la o jumatate de lamaie
  • Jumatate de pahar zahar pudra
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu cacao:

Preparare :


Intr-un bol punem jumatate de pahar de lapte cald si drojdia, amestecam bine si lasam deoparte pentru 10 minute. Intr-un alt bol punem un pahar de faina cernuta si laptele ramas, adaugam drojdia si amestecam cu o lingura si se pune un prosopel deasupra. Punem maiaua la loc calduros pana isi dubleaza volumul.


Intre timp, separam albusurile de galbenusuri. Mixam bine galbenusurile cu zaharul, adaugam esenta de rom esenta de vanilie sarea si mai mixam. Se bat bine albusurile. Adaugam in maia galbenusurile si omogenizam, se mai adauga si albusurile batute, restul de faina si incepem sa framantam adaugand unt putin cate putin. Framantam bine aluatul pana cand se face elastic. Acoperim aluatul si punem la dospit pentru 1 ora si jumatate.


Cand isi dubleaza volumul, punem un pic de faina pe masa de lucru sa nu se prinda aluatul si mai framantam putin. Impartim aluatul in 4 bucati, intindem o bucata de aluat si o ungem cu cacao (batem doua albusuri si adaugam cacao) si se ruleaza aluatul. Se repeta de 4 ori. Se impletesc cate doua si se pun in tavi unse cu unt. Se acopera si se pun la dospit 15-20 de minute. Incingem cuptorul la 180°. Cozonacii se coc la foc potrivit timp de 50-60 de minute.


Glazura :


Batem un albus, adaugam zaharul pudra, zeama de lamaie si batem bine. Glazuram cozonacii cu o pensula de bucatarie si se decoreaza.


POFTA BUNA

 

TIPS-URI

1

Toate ingredientele trebuie lasate cel putin doua ore la temperatura bucatariei, in nici un caz nu trebuie sa fie reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

tarasmariana 1

05.04.2015, 19:22

mihaelar63 1

07.04.2015, 16:59

Perfect pentru ceaiul de la ora 5

tarasmariana 1

09.04.2015, 00:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac fraged cu nuca