Cozonac cu crema de cacao si nuca

de Lau in Dulciuri, 4 Mai 2011 | 3280 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • esent de rom
  • 50 g drojdie
  • 300 g iaurt
  • 200 g lapte caldut
  • 300 g zahar
  • 1 lingura sare
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri margarina
  • crema
  • 300 g nuci pisate
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g de lapte
  • 4 linguri de cacao
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu crema de cacao si nuca:

toate ingredientele sa fie la temperatura camerei


se cerne faina intr-un lighean, se face gaura in mijloc si se adauga galbenusurile, drojdia, sare, 4 linguri de zahar (restul se imprastie deasupra la faina), 4 linguri de lapte caldut si se amesteca. Se acopera si se lasa 15 minute sa faca basici, se adauga albusurile batute spuma, restul de ingrediente in afara de ulei. Se framanta coca si la final se framanta 10 minute cu uleiul si se acopera. Se lasa o ora la dospit


Crema-se amesteca nucile cu zaharul si cacao, se adauga laptele treptat pana obtinem consistenta dorita


dupa ce a crescut coca se ia o bucata, se intinde oval, se adauga crema si se ruleaza. Se da deoparte


se ia alta bucata si procedam la fel ca prima. Impletim amandoua suluri si aseazam in tava unsa. Se unge cu oul batut cu un pic de ulei si zahar, se da la cuptorul incalzit 40-45 min la foc moderat(sa fie frumos rumenit deasupra)


se procedeaza la fel pana terminam coca


cand scoatem cozonacul din cuptor se unge cu ulei sau miere si se lasa 5 minute in tava, dupa care se scoate din tava si se acopera cu un prosop

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu crema de cacao si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Svetyca 1

07.03.2012, 14:43

nu crezi ca e prea mult 50 d g de drojdie.mie mia crescut enorm.

Lau 1

07.03.2012, 14:53

1 cub de drojide de 25 de grame este necesara pentru 500 g faina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu crema de nuca