Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
reteta preluata de la Camelia75, careia-i multumesc! >:D
Mod de preparare aluat:
Eu am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care m-am ocupat de umplutura cu cacao : se amesteca miezul de nuca macinata cu zaharul, cacao si albusul de ou batut, apoi puneti laptele fierbinte si amestecati pentru omogenizare.
Cand aluatul este crescut, il impartim in 4 parti egale. Intindem 4 foi dreptunghiulare, groase de cca. 0,5 cm si lungi in functie de forma in care coacem cozonacul.
Umplem fiecare foaie cu compozitia de nuca si rulam pe lungime, apoi impletim cate doua rulouri si formam doi cozonaci impletiti, pe care-i asezam in tavi unse cu ulei si tapetate cu faina.
Lasam cozonacii in tavi, la loc cald, inca 20 - 30 minute , timp in care acestia isi vor dubla volumul.
Coacem in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, timp de 40 minute . Cand devin rumeni, ungem cu albus de ou batut spuma si presaram zahar tos.
Lasam sa se raceasca si apoi putem servi.
P.S. La cat de frumos miroseau, n-am rezista si-am rupt din ei cand inca frigeau :D
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult