Cozonac cu fructe uscate si rahat

de Criss in Dulciuri, 26 Apr 2013 | 1807 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • -450 g faina 000
  • -1 plic drojdie uscata
  • -1 praf de sare
  • -100 g zahar
  • -2 galbenusuri de ou + 1 ou intreg
  • -50 g unt moale
  • -3 linguri ulei
  • -150 ml lapte
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie + -merisoare -stafide -rahat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu fructe uscate si rahat:

Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios, pe care il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit o ora. (Eu am folosit de aceasta data drojdie uscaka Pakmaya dar n-am fost multumita, pentru ca nu mi s-a parut la fel de buna ca si dr. Oetker si nici aluatul m-a crescut suficient.)


Impartim aluatul in doua parti egale, intindem fiecare parte intr-o foaie dreptunghiulara, presaram fructele uscate si rahatul, rulam si impletim cele doua suluri. Se mai lasa cozonacul la dospit cel putin 30 minute, dupa care se unge cu galbenus de ou, se presara zahar deasupra si se coace 50 minute.


Dupa cca 35 minute se acopera cu folie de aluminiu sau cu hartie de copt pentru a nu se arde la suprafata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu fructe uscate si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Criss 1

29.04.2013, 11:03

Multumesc!

sasha 1

29.04.2013, 11:03

Imi saliveaza gura

Alexandra Elena 1

03.05.2013, 00:13

arata bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort de biscuiti, cu crema de ciocolata

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Desert rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu untura si smantana