Cozonac cu iaurt

de ionela2682 in Dulciuri, 30 Noi 2012 | 7643 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru 2 cozonaci

  • aproximativ 1- 1,2 kg faina
  • 1 cana lapte
  • 1 cana iaurt gras
  • 1 cana zahar
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 ou intreg
  • 1 cub drojdie (linco am folosit eu)
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • esenta de rom
  • sare
  • zahar vanilat
  • 0,5 cana ulei

Umplutura

  • 100 g ciocolata amaruie
  • nuci,stafide ,rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu iaurt:

-in laptele caldut de va dizolva drojdia si zaharul(amestecam pana se dizolva complet),se dauga apoi aromele,la sfarsit adaugam iaurtul la temperatura camerei dar si galbenusurile si oul intreg.Omogenizam bine


-se incepe adaugarea fainii ,cernute in prealabil(pentru inceput doar 1 kg) framantand aluatul cu mana ..pana obtinem un aluat mai tare(nu va face-ti griji ,se va mai inmuia in momentul in care se adauga uleiul)


-incepem sa adaugam putin cate putin ulei caldut,framantand in total cam 15 min,pana ce aluatul nu se va mai lipi de maini


-se acopera vasul si se lasa la crescut pana-si dubleaza volmul


-aluatul crescut se rastoarna pe masa de lucru si se impate in 4 bucati egale ca gramaj


(-pentru fiecare cozonac se va folosi cate 2 din bucatile de mai sus)


-intindem o foaie de aluat (cam 0,5 cm ),radem ciocolata amaruie pe toata suprafata ,presaram nuci ,stafide ,rahat,rulam strans


-procedam la fel si cu cealalta foaie


-cele doua rulouri obtinute se vor rasuci intre ele .se asaza in tava de copt tapetata cu hartie de copt


-la fel se va proceda si cu cele 2 bucati de aluat ramas


-se acopera cu un servet curat ,se tin in loc caldut pana -si dubleaza volumul


-se ung cu galbenus amestecat cu cateva linguri de lapte,se dau la cuptor pana trec testul scobitorii(apriximativ 1 ora)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

iri_iri 1

30.11.2012, 19:41

arata fff bine

mamaieelena 1

30.11.2012, 20:50

ce bine arata

Dya Daniela Andrei 1

10.12.2012, 21:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Chec cu zmeura si nuci - Octombrie roz