Cozonac cu mac

de Panacris in Dulciuri, 21 Dec 2011 | 1427 vizualizari

 

A inceput agitatia de Craciun! Toate gospodinele vorbesc de cozonaci!!! M-am hotarat sa va dezvalui reteta mea de cozonac cu mac! Pe aici, la Bucuresti, capitala tarii, cozonacii se fac cu cacao, nuci, stafide si eventual rahat. Colegele mele sunt degustatoarele mele fidele!!! Au fost foarte incantate de acest cozonac. Spor la treaba!

 

INGREDIENTE

  • faina 700 g.
  • drojdie 40 g. (sau 4 lingurite drojdie uscata) 
  • zahar 60 g. ( aproximativ 4 linguri)
  • ulei sau unt 50 ml.
  • galbenusuri 5 bucati
  • lapte 300 ml
  • praf de sare
  • coaja de lamaie,
  • esenta rom
  • zahar vanilat
  • mac 300 g.
  • zahar 100 g.
  • zahar vanilat 1 plic
  • lapte  200 ml.  
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu mac:

Am pregatit aluatul la masina de paine, (dupa cum v-am spus, ajutorul nr. 1 in familie la aluaturile dospite!). Am pus ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojdia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Am pornit masina la programul de aluat, cel de 1 ora si jumatate. Si am supravegheat pana cand a devenit un aluat elastic si omogen. Se ajuta eventual cu un pic de faina daca e prea lipicios, sau ulei daca e prea tare.



Dupa ce a crescut aluatul l-am rasturnat pe masa de lucru si am intins doua foi dreptunghiulare. Macul si zaharul l-am dat prin rasnita de cafea, apoi l-am amestecat cu laptele si l-am pus la fiert ptr. cca. 10 minute la foc mic. Am impartit umplutura de mac peste drpetunghiurile de aluat, le-am rulat si le-am lasat din nou la crescut cca. 30 minute acoperit cu un servet. Am pus rulorile intr-o forma de guguluf si le-am pus la copt in cuptorul preincalzit, cca. 40 minute la foc mic.







 

TIPS-URI

1

se pot pune si stafide in amestecul de mac

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

diaconta 1

21.12.2011, 23:02

place

MotanLaOale 1

22.12.2011, 08:35

foarte bun

lia maria 1

22.12.2011, 08:57

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede