Cozonac cu mousse de mere si scortisoara

de Cris2711 in Dulciuri, 2 Mar 2015 | 3597 vizualizari

 

Inspiratia am avut-o de la Corinuta,reteta cozonac cu felii de scortisoara.Eu l-am facut normal,nu felii,am pus mousse de mere,in loc de felii de mere.Corinuta a iesit senzational de bun,multumesc!Toate retetele care le fac de la tine si le respect intocmai iasa senzational!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 420 grame faina
  • 140 ml lapte caldut
  • 60 grame unt la temperatura camerei
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 20 grame drojdie proaspata
  • coaja rasa de portocale
  • sare
  • Umplutura:
  • scortisoara dupa gust
  • 4-5 linguri mousse de mere
  • Decor:
  • 2-3 linguri de zahar grunjos
  • 1 galbenus de ou
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu mousse de mere si scortisoara:

Intr-un castron amestecam faina impreuna cu sarea,apoi se adauga coaja de portocala.


Intr-un castronel se dizolva drojdia in laptele caldut cu zahar(cate o lingura din fiecare).


Se pune peste faina.


Restul de lapte caldut se amesteca cu unt si cu restul de zahar.


Deasupra se toarna si cele doua oua mixate..


Se framanta bine pana aluatul nu se mai lipeste.La mine nu a fost nevoie de faina suplimentar.


Aluatul se lasa in castron,se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit pentru circa 1 ora.


Apoi se incalzeste cuptorul la 175°C.


Aluatul se ruleaza de marimea tavii,se pune in tava de cozonac imbracata in hartie de copt,deasupra se pune o fasie de mousse cu mere si se acopera cu aluat din stanga si din dreapta.


Se unge cu o pensula galbenus de ou deasupra.Peste se presara zaharul grunjos.


Apoi se da la cuptor pentru circa 40 de minute.


Cum zicea si Corinuta,daca se coace deasupra prea repede,se acopera cu folie de aluminiu .



 

TIPS-URI

1

Se pot face umpluturi diferite dar nu in cantitate mare.

2

Se serveste cald sau rece la o cana cu lapte sau cafea.

3

Ideal de pus la pachetel:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu mousse de mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

Cris2711 1

04.03.2015, 16:59

Anca multumesc,cand am mere am sa o incerc si originala

Corinuta 1

07.03.2015, 20:08

Ia uite ca am ajuns si eu sa citesc reteta asta....ultima! Frumos imi sade! Ma bucur ca ti-a iesit si ca v-a placut Crisulina mea draga!

Cris2711 1

07.03.2015, 20:19

Corinuta ne place mult ca si multe altele facute de manutzele tale

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac