Cozonac cu nuca

de iry-gabriela in Dulciuri, 14 Apr 2012 | 6558 vizualizari

 

.....in prima parte a pozelor sunt imaginile cu prepararea cozonacului cu nuca iar in partea a 2a este cozonacul cu nuca si rahat asa cum am vrut sa iasa.....eu sper sa fi reusit pentru faptul ca eu nu fac foarte des cozonac ......

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina,
  • 300g zahar,
  • 11/2 ceasca lapte,
  • 3 linguri untura(osanza)
  • 6galbenusuri+un ou pentru uns deasupra,
  • 50 drojdie,
  • 200g unt(margarina delma la pachete),
  • 2 linguri de ulei,
  • zahar vanilat,
  • coaja rasa de la o portocala si o lamaie,
  • o lingurita de sare,
  • unt pentru uns tava,
  • stafide.

crema de nuca:

  • 3 cani de nuca,
  • o cana zahar,
  • 4 linguri de cacao,
  • 6 albusuri,
  • esenta de rom,
  • optional :mac si rahat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

pentru inceput pregatim drojdia pe care o inmuiem cu 2-3 linguri de lapte cald,si lasam sa creasca.      

separam ouale,iar galbenusurile le  frecam cu o lingurita de sare,iar restul de lapte il inmuiem cu zaharul.        

separat topim margarina si untura.    

faina se cearne si se aseaza intr-un lighean mai larg pentru a putea framanta aluatul.

facem in mijloc o gaura si adaugam maiaua,laptele,galbenusurile si incem sa framantam .      

apoi se adauga putin cate putin ,margarina topita,apoi coaja rasa de lamaie si portocala,stfidele si esenta de rom.      

se framnta un aluat pana se formeaza basici si se desprinde usor de pe maini.      

se lasa la crescut 2 ore.    

pentru crema de nuca avem nevoie de albusurile batute spuma,peste care adaugam zaharul,esenta de rom,cacaoa ,iar la sfarsit nuca si amestecam pana se inmuaie usor.    

 dupa ce aluatul a crescut in impartim in cate bucati avem nevoie .    

luam o bucata si o intindem cu sucitorul pana ajungem la forma dorita  apoia daugam un strat de crema de nuca ,dupa care rulam  si asezam in tava unsa cu unt,dupa care mai lasam sa creasca in tava.  

 separat dam drumul la cuptor pentru a il incalzi foarte bine.  

apoi  ungem cozonacul cu ou si il pudram cu mac dupa care il bagam la cuptor si il lasam cam 45 de minute ,dupa care il scoatem si il lasam sa se raceasca pentru a-l putea taia felii.

TIPS-URI

1

in incaperea in care se framanta trebuie sa fie foarte cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta STEA cu Nutella