Cozonac cu nuca

de iri_iri in Dulciuri, 14 Apr 2012 | 3026 vizualizari

 

.....in prima parte a pozelor sunt imaginile cu prepararea cozonacului cu nuca iar in partea a 2a este cozonacul cu nuca si rahat asa cum am vrut sa iasa.....eu sper sa fi reusit pentru faptul ca eu nu fac foarte des cozonac ......

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina,
  • 300g zahar,
  • 11/2 ceasca lapte,
  • 3 linguri untura(osanza)
  • 6galbenusuri+un ou pentru uns deasupra,
  • 50 drojdie,
  • 200g unt(margarina delma la pachete),
  • 2 linguri de ulei,
  • zahar vanilat,
  • coaja rasa de la o portocala si o lamaie,
  • o lingurita de sare,
  • unt pentru uns tava,
  • stafide.

crema de nuca:

  • 3 cani de nuca,
  • o cana zahar,
  • 4 linguri de cacao,
  • 6 albusuri,
  • esenta de rom,
  • optional :mac si rahat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

pentru inceput pregatim drojdia pe care o inmuiem cu 2-3 linguri de lapte cald,si lasam sa creasca.      

separam ouale,iar galbenusurile le  frecam cu o lingurita de sare,iar restul de lapte il inmuiem cu zaharul.        

separat topim margarina si untura.    

faina se cearne si se aseaza intr-un lighean mai larg pentru a putea framanta aluatul.

facem in mijloc o gaura si adaugam maiaua,laptele,galbenusurile si incem sa framantam .      

apoi se adauga putin cate putin ,margarina topita,apoi coaja rasa de lamaie si portocala,stfidele si esenta de rom.      

se framnta un aluat pana se formeaza basici si se desprinde usor de pe maini.      

se lasa la crescut 2 ore.    

pentru crema de nuca avem nevoie de albusurile batute spuma,peste care adaugam zaharul,esenta de rom,cacaoa ,iar la sfarsit nuca si amestecam pana se inmuaie usor.    

 dupa ce aluatul a crescut in impartim in cate bucati avem nevoie .    

luam o bucata si o intindem cu sucitorul pana ajungem la forma dorita  apoia daugam un strat de crema de nuca ,dupa care rulam  si asezam in tava unsa cu unt,dupa care mai lasam sa creasca in tava.  

 separat dam drumul la cuptor pentru a il incalzi foarte bine.  

apoi  ungem cozonacul cu ou si il pudram cu mac dupa care il bagam la cuptor si il lasam cam 45 de minute ,dupa care il scoatem si il lasam sa se raceasca pentru a-l putea taia felii.

 

TIPS-URI

1

in incaperea in care se framanta trebuie sa fie foarte cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 19:06

iri_iri 1

14.04.2012, 21:27

ma bucur tare ca place....parerea voastra conteaza ult pt mine

diaconta 1

15.04.2012, 16:37

super super ti-a iesit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!