Cozonac cu nuca

de simona72 in Dulciuri, 5 Mai 2013 | 2604 vizualizari

 

Nu am facut multi cozonaci la viata mea, ii pot numara pe degetele de la o mina citi am facut, de fiecare data imi facea mama si ai ei erau ce-i mai buni. Dar cum si ea este ocupata si are atitea treburi m-am gindit ca tot am un mare ajutor pt aluat si de ce sa nu fac. Asa ca m-am pus pe facut cozonac, a iesit bun dar nu ca cel al mamei...

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba de buna calitate
  • 3 galbenusuri de ou
  • 250 ml lapte caldut
  • 60 gr zahar
  • 1 cub mic de drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • pt umplutura:
  • 200 gr nuca macinata
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 100 gr zahar
  • pt decor:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele le-am pus in urmatoarea ordine: laptele caldut, galbenusurile amestecate cu zaharul, sare, unt, ulei, deasupra faina si cubul de drojdie rupt bucatele. Am lasat masina sa framinte aluatul, l-am scos si l-am pus la loc caldut acoprit cu prosop de bucatarie pt 40 minute.


Am rasturnat aluatul pe masa de lucru, l-am intins cu sucitorul intr-un dreptunghi, l-am umplut cu nuca macinata amestecata cu albusurile batute spuma cu un praf de sare si apoi zahar. Am distribuit uniform umplutura de nuca pe toata suprafata aluatului, l-am facut sul si l-am pus in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. A iesit putin cam mult aluat pt tava mea de cozonac, iar din aluatul care mi-a ramas am ornat cozonacul pe margini si o cruce in mijloc. Am mai lasat cozonacul sa creasca la loc calduc 20-30 minute, l-am uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte, l-am pus in cuptorul incins la 170 grade pt 30 minute. Dupa ce au trecut cele 30 minute l-am acoperit cu folie de aluminiu pt ca a capatat deja o culoare aurie si nu vroiam sa se arda si l-am mai dat pt 15-20 minute la cuptor.


L-am lasat sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

tava mea are dimensiunile de 12/28 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

diana_k 1

06.05.2013, 08:37

T I M E A 1

06.05.2013, 17:21

gio 1

08.05.2013, 12:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare cu nutella